Valóban utolsó találkozás volt: elhunyt Georg Ratzinger

0
4122
Georg Ratzinger • Fotó: CNA

XVI. Benedek pápa idősebb testvére, Georg, alig egy héttel testvére látogatása után, július 1-én, 96 éves korában Bajorországban elhunyt. Az emeritus pápa június 22-én búcsúzott el beteg testvérétől.

Rudolf Voderholzer, Regensburg püspöke a Ratzinger-testvérek kapcsolatáról elmondta: „bárki örülne, ha ilyen közeli szeretetkapcsolatban állna testvérével, mint a két Ratzinger fivér. Testvéri kapcsolatuk alapja a hűség, a bizalom és az önzetlenség, esetükben ehhez a közös Krisztus-hit is hozzájárult.” Rudolf Voderholzer püspök azt is elmondta Georg Ratzinger részesült az eucharisztia szentségében és a két testvér együtt vett részt a szentmisén, amikor Benedek pápa Németországba látogatott.

Georg Ratzinger Bajorországban született 1924. január 15-én, Joseph és Maria Ratzinger első gyermekeként. Kora gyermekkorától zenei tehetséget mutatott, hegedülni és orgonálni tanult. 1964 és 1994 között a regensburgi katedrális karvezetője volt. Papsága 60. évfordulóját 2011. június 29-én ünnepelte Rómában testvérével együtt. Mindkettőjüket 1951-ben szentelték pappá.

Georg Ratzinger egy interjúban elmondta, hogy Joseph testvérével együtt mindketten ministráltak. Az oltárszolgálat közben vált világossá az Úr meghívása és az, hogy az egyház szolgálatára szenteli az életüket.  

Forrás: Catholic News Agency és Vatican News