XXII. Márton Áron zarándoklat

0
209

A Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Posztulátori Irodájának levele a jövendőbeli zarándokokhoz.

Huszonkettedik alkalommal szervezzük meg a főegyházmegye hivatalos zarándoklatát, amelyen bejárjuk azokat az élettereket, ahol Isten szolgája Márton Áron, Erdély nagy püspöke élt és dolgozott. Megtörhetetlen csodálattal járjuk végig ezeket a helyeket, ahol értelmünk és szívünk az ő püspöki nagysága előtt hajlik meg és kéri közbenjárását a Mindenhatónál. Születésének, lelkipásztori és főpásztori munkásságának, valamint börtönéveinek tanúságát véssük szívünkbe és lelkünkbe, melyből kiviláglik, hogy személyesen hogyan munkálkodhatunk, mi egyszerű zarándokok, a hitünk megerősítésén és továbbadásán családjainkban, személyes életünkben.

A program célja kettős: egyrészt emberközelből megismertetni a nagy püspök életútjának állomásait; másrészt imádkozni az ő szentté avatásáért, ápolni kultuszát népünk lelkében. Ebben segíti a zarándokot a mindennapi szentmisén való részvétel és az elmélyült imádkozás a zarándokút folyamán.

A zarándoklat időpontja: 2024. május 30– június 1. A zarándoklatot vezeti Obermájer Ervin viceposztulátor és Ferencz Kornélia, az Erdélyi Mária Rádió önkéntes munkatársa.

Jelentkezési határidő: amíg a helyek be nem telnek, Ferencz Kornéliánál, a 40-726107002-es telefonszámon.

Útiterv

Első nap, csütörtök (május 30.)
• Indulás Székelyudvarhelyről a hajnali órákban Csíkszeredába (útközben az autóbusz felveszi az útba eső helységekből a zarándokokat).
• Csíkpálfalvi templom meglátogatása
• Csíkszentdomokos: Márton Áron Múzeum, szülői ház és a templom megtekintése, szentmise, majd ebéd.
• Gyergyószentmiklós, Ditró útvonalon, Szászrégen megállóval, este megérkezés Máramarosszigetre. Vacsora és a szálláshely elfoglalása.
Második nap, péntek (május 31.)
• Máramarossziget: reggeli után börtönmúzeum, délben szentmise, ebéd után szegények temetője
• Dés: közös esti ima a ferences atyákkal, vacsora és szállás.
Harmadik nap, szombat (június 1.)
• Dés: korai reggeli a ferences atyáknál, utána indulás tovább.
• Kolozsvár: a Szent Mihály- és a Piarista-templom meglátogatása. Szentmisén veszünk részt, majd közös fénykép Áron püspök szobra előtt.
• Indulás Gyulafehérvárra, ahol meglátogatjuk a Székesegyházat, benne egykori nagy püspökünk szarkofágjával. Az imádkozás pillanatait követi Márton Áron püspöki életterének bemutatása.
• A délutáni órákban indulás vissza Csíkszeredába, ahová az estére érkezünk meg.

Minden kedves leendő zarándoktársunkat imádságos lélekkel és szeretettel várjuk!

Obermájer Ervin viceposztulátor

MEGOSZTÁS