Tiszta szívek városa a Szent József-plébánián

0
1311

Mindennap érkeznek újabb gyermekek a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia vakációs programjára, akiket a reggeli ima után sorolnak be egy adott csoportba, ahol a kisebbeket a nagyobbak segítik, az ifjúságiak pedig mindenütt ott teremnek, ahol szükség mutatkozik. Családias hangulatban telnek a napok a Tiszta szívek városában, amelynek lakói délben záróimával búcsúznak, de nem távoznak anélkül, hogy ne aggatnának valamit a saját jócselekedet-fájukra.

Tölgyesi Annamária és István négy gyermekükkel együtt vesznek részt a nappali táborban, két nagyobb fiuk a szervezőcsapat tagja. Annamáriát Rikának szólítják a közeliek, jól ismerik, hisz évek óta ott tesz-vesz a plébániai közösségben, az ifjúsági csoporttal rendszeresen szerveznek találkozókat. Az önkéntes segítők ezen a héten Tarzíciuszról, a ministránsok védőszentjéről, Néri Szent Fülöpről és Kalkuttai Szent Teréz anyáról beszélnek a gyermekeknek, akik rajzaikban jelenítik meg a gyermekekhez is közel álló szentek alakját, a játékos programok végén a saját jócselekedet-fájukra jegyzik fel, hogy mi jót tettek aznap, az imaláncra pedig felfűzik, hogy miért imádkoztak.

Kovács Károly segédlelkész lapunk érdeklődésére azt mondta, nem kellett kitalálniuk, hogy mi legyen a tábor üzenete, „hisz Jézus boldogságmondásában benne van, hogy boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent, és éppen ez a gyermekeknek szánt üzenet az e heti programok által”.

A több mint ötven gyermek több tucat rajza, a megtanult énekek, a szeretetről szóló tulajdonságok gyűjteménye, a jelmondatokkal ékesített könyvjelzők tanúskodnak arról, hogy gazdag programot kínálnak a szervezők e néhány napra, amely szombat délelőtt szentmisével zárul, s amelyre várják a szülőket is.

Kép és szöveg: Fekete Réka/Háromszék

MEGOSZTÁS