Rongyosan az Isten előtt

0
241

A kolozsvári Szent Mihály-plébánia hittantermében a kolozsvári magyar főkonzulátus a Krónika Intézettel, a szeged-csanádi egyházmegyével közösen szervezte meg a Györgypál Albert vértanú pap életét feldolgozó könyv bemutatóját.

Az április 23-án este 7-től tartott könyvbemutatón Serfőző Levente, a szeged-csanádi egyházmegye papja, oktatási püspöki helynök, dékán-helyettes, a könyv szerzője beszélt Györgypál Albert váradi egyházmegyés papról, ifjúsági lelkészről, hitoktatóról, tábori lelkészről, aki a börtönben elviselt verések következtében 33 évesen vértanúként hunyt el.

Rongyosan az Isten előtt lett a könyv címe, a megrendítően rövid, mégis gazdag életpálya ismertetését a szerző azáltal is közelebb hozta az érdeklődőkhöz, hogy felkutatott személyes tárgyakat: fényképalbumot, a reverendájából levágott, ereklyeként őrzött szövetdarabot is felmutatott.

Az est zenei különlegességét Szilasi Alex Liszt Ferenc-díjas zongoraművész fellépése szolgáltatta. Az érdeklődőket Grezsa Csaba kolozsvári főkonzul köszöntötte, Róth Márton, a szeged-csanádi egyházmegye külügyi és közkapcsolati igazgatója az egyházmegye társadalmi célú tevékenységét mutatta be.