Online biblianap Illés prófétával

0
1612

Online főegyházmegyei biblianapot szervez a Katolikus Magyar Bibliatársulat november 6-án, szombaton 10–13.30 óra között. A nap témája, főszereplője Illés próféta lesz: „…szava lángolt, mint az égő fáklya” (Sir 48,1). Előadó Oláh Zoltán biblikus, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának docense. Jelentkezni november 2-ig lehet a következő e-mail-címen, illetve telefonszámon: orsolya.lakatos96@gmail.com; 0747-680 849.

Illés prófétáról nem neveztek el könyvet a Bibliában, ennek ellenére az egyik legnagyobb hatást gyakorló ószövetségi személy. Tüzes szekér ragadta őt ki a földi életből (2Kir 2,11), ezért ő lesz a visszatérő próféta, „aki újra fiaik felé fordítja az apák szívét, és apáik felé a fiaik szívét” (Mal 3,24). Az ő szellemében lép fel Keresztelő Szent János (Lk 1,17). Jézust is Illésnek tartja néhány kortársa (Mk 8,28). A színeváltozás hegyén Mózes mellett ő az egyetlen próféta.

Miért játszik ekkora szerepet az Újszövetség hajnalán? Mire tanít és miben példa Illés próféta a mai ember számára? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ a főegyházmegyei biblianapon. A résztvevőknek ajánlatos elolvasni a 1Kir 17−2Kir 2 fejezeteket.

Jelentkezzenek! Jelentkezzetek! Mindenkit szeretettel vár a Katolikus Magyar Bibliatársulat!

Oláh Zoltán/Magos Gyöngyvér