Szent Ignác-i lelkiségű közösségek találkoztak

0
252

A Keresztény Élet Közössége világnapjának ünneplése adott alkalmat a Szent Ignác-i lelkiségű közösségek találkozójának április 20-án Nagybányán, a Szent József-plébánián. A résztvevők Nagybányáról, Erzsébetbányáról, Szatmárnémetiből érkeztek, mintegy harmincan. A találkozó központi gondolata az újjászületés volt, János evangéliumának harmadik fejezete alapján.

A témához kapcsolódó impulzust (gondolatébresztőt) Pakot Géza jezsuita szerzetes tartotta, melyben elmondta: „amint a születéshez elengedhetetlen a vágy, ugyanígy szükséges az újjászületéshez is. A Szent Ignác-i lelkigyakorlatok lépésről lépésre segítik az újjászületést. Ahhoz, hogy a jót és a jobbat meg tudjuk különböztetni, szükséges a közösségben és egyénileg végzett lelkigyakorlat, amelynek célja, hogy jobban lássuk a valóságot, mert ez jelenti a lelki újjászületést.”

Ezután a résztvevők kis csoportokban osztották meg gondolataikat két kérdéssel kapcsolatban: milyen vágy élteti a lelki életemet? Lelki fejlődésemben kikre számíthatok a környezetemben?

A találkozó végén minden résztvevő elmondhatta, mi az a megerősítő gondolat, amit hazavisz magával a találkozóról.

A Keresztény Élet Közössége Szent Ignác-i lelkiségű nemzetközi mozgalom, amely hetven országban van jelen. Elsősorban a tagok élete által fejeződik ki tevékenysége a családban, hivatásban, társadalomban és az egyházban. Küldetésének tartja a Szent Ignác-i lelkigyakorlatok továbbadását.

Forrás: szatmári egyházmegye világiak irodája