Veni Sancte Gyulafehérváron

0
2596

A gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceumban vasárnap, szeptember 12-én a a líceumi osztályok számára a székesegyházban bemutatott Veni Sancte szentmisével, Isten segítségül hívásával kezdődött az új iskolai év.

Hétfőn, szeptember 13-án délelőtt megtartották a Teológiai Líceumhoz tartozó óvodások és elemi osztályosok tanévnyitó ünnepségét is, Istennek ajánlva az új tanévet, Istennek aki hitünk szerint életünk ajándékozója és célja.

Szülők, elöljárók, tanárok és diákok elfogódva tekintenek ilyenkor a mércére, az Úr Jézusra, akihez egyre jobban hasonlítanunk kell. A tanév kezdetén azért imádkoztak Gyulafehérváron is, hogy minden tanuló, szülő, pedagógus olyan legyen, mint a növekedni akaró gyermek. Ehhez Isten kegyelmére van szükség, de szükséges a tanuló, a pedagógus és szülő hozzáállása.

A tudásnak a melegágya az iskola, de ugyanolyan fontos a nevelés és az isteni élet kialakítása, formálása. Ezért feladat az új tanévben, hogy közös munkával kirajzolják az eszményeket, megfogalmazzák és megkeressék az eszközöket, valamint az utakat.

Tódor Attila

Fotók: Timár Kristóf, Dicu Kinga