Jótékonysági tanszergyűjtés Csíkszeredában

0
1312
Hét település 19 nélkülöző családját kereste fel a Juventutti Alapítvány iskolakezdő tanszercsomaggal, iskolástáskával és élelmiszercsomaggal

Sikeresen zárult a jótékonysági tanszergyűjtés Csíkszeredában: a Juventutti Alapítvány, köszönhetően az adományozóknak, akik felkeresték az akció partnereit, augusztus 27. és szeptember 8. között 19 család több mint 80 gyermekéhez juttatta el az összegyűlt tanszereket. A füzetek, rajztömbök, írószerek, tolltartók, kariókák, radírok, hegyzők, vízfestékek és egyéb iskolai eszközök mellett a családok egy-egy élelmiszercsomagot és minden gyermek iskolástáskát is átvehetett a vakáció utolsó hetén. Az akció során 19 új vagy használt táska landolt a gyűjtődobozokban, amit az alapítvány még 56 újonnan vásárolt iskolástáskával egészített ki, hogy mindenkinek legyen, amibe pakolni a tanszereket.

Hét település 19 nélkülöző családját kereste fel a Juventutti Alapítvány iskolakezdő tanszercsomaggal, iskolástáskával és élelmiszercsomaggal augusztus 9-én és 10-én, így könnyítve meg a családok számára a hétfői iskolakezdést. A jótékonysági tanszergyűjtés akció partnereinek és gyűjtőpontjainak (a Papírmadár papírüzletnek és a Zenit Plusz-nak), valamint a nagylelkű adományozóknak, segítőknek köszönhetően idén 13 nap alatt összesen 486 füzet, 75 rajztömb, 61 szószedet, 117 golyóstoll és toll, 192 ceruza, 23 ragasztó, 36 vonalzó, 3 olló, 29 hegyző, 61 radír, 31 ecset, 43 vízfesték, 54 színes ceruza, 18 karióka, 28 tolltartó, 101 órarend, 39 füzetborító, körzőkészletek, plasztelinek, meséskönyvek és színezők, zsírkréták, tornazsák, tízórais doboz, mappák, füzetcímkék, valamint markerek gyűltek össze. Emellett 19 iskolástáskát is bevittek a felajánlók a papírüzletekbe és alapítványunkhoz, ami mellé a Juventutti Alapítvány a felajánlható 2 %-okból befolyt összegből, valamint a hamm.ro jóvoltából több mint 3300 lej értékben vásárolt még 56 iskolatáskát, hogy minél több gyermek kezdhesse idén új táskával és boldog mosollyal ezt a tanévet.

A felkeresett családok legtöbbje legalább három gyermeket nevel, de nagyon sok négy-, illetve ötgyermekes családhoz is jutottak el csomagok. Olyan családok kapták meg az adományokat, akik nem tudták volna másként megoldani ezt az iskolakezdést, csak komoly áldozatok árán. Erről árulkodtak azok az őszinte gyermekmosolyok és hálás szülői tekintetek is, valamint a kedves szavak, amiket az adományokért cserébe az alapítvány képviselői kaptak a csomagok átadásakor.
Mindenkinek köszönjük a segítséget és a fáradozást!

Juventutti Alapítvány