Tábor és zenei workshop a Caritas szervezésében

0
1193

Harminc gyerek részvételével tartott tábort és interaktív zenei workshopot a Gyulafehérvári Caritas Superar Kórusa Székelykeresztúron és Székelyudvarhelyen. A július 7–9. között tartott első nyári zenés pihenőtáborba Etédről, Hármasfaluból, Zetelakáról, Székelyudvarhelyről érkeztek kisdiákok.

A Superar egy olyan innovatív módszer, amely zene által ösztönözi és elősegíti a személyes készségek fejlődését, megünnepeli a sikereket és teret ad a különböző érzések megélésének. A sikerélmény és a közösségi zene elősegíti a megértést, figyelmességet, fejleszti a csapatmunkát és kommunikációs készséget. Annak megtapasztalása, hogy különbözőségünk lehetőség és erőforrás, meghozza számunkra az összetartozás érzését.

A tábor Elana Andrews ausztráliai művészeti koordinátor vezetésével zajlott, a műhelyfoglalkozás alatt a résztvevők együtt megtapasztalhatták a különböző alternatív kommunikációs módszerek hatékonyságát, felfedezhették kreatív erőforrásaikat, együtt élhették meg a mosoly és a jókedv erejét, és megünnepelhették a szinte megoldhatatlannak tűnő feladatok megoldásának sikerét.

A tábor Székelyudvarhelyen műhelymunka keretében zárult, amelyen a város Polgármesteri Hivatalának munkatársai is részt vettek. Egészében véve vidám, sikeres hét zárult.

Forrás: Gyulafehérvári Caritas