Három ünneplés a nagyváradi püspökségen

0
1117
Fotók: Nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség munkaközössége hétfőn,  március 9-én köszöntötte Böcskei László megyés püspököt, szentelésének 11. évfordulója alkalmából (március 7.). A munkaközösség hölgyeinek köszöntése sem maradhatott el, az egy nappal ezelőtt ünnepelt Nemzetközi Nőnap alkalmából.

A harmadik köszöntésben Kozák Teréziának, a székesegyház nemrég nyugdíjba vonult sekrestyésének volt része. Fodor József általános helynök, székesegyházi plébános, mondott köszönetet a több évtizedes szolgálatért. Az egyházmegye elöljárója is köszönetét fejezte ki a hűséges szolgálatáért, egyházhoz való hűségéért, áldozatos munkájáért. És mivel a holnap munkájukat elkezdő orgonarestaurátor csapat is megérkezett, hozzájuk is intézett egy „istenhozta” üzenetet Böcskei László, pár szóban felvázolva azokat a tevékenységeket, amelyek a következő húsz hónapban előttük állnak az orgona-felújítás szempontjából.

Az eseményen jelen volt továbbá Roos Márton, temesvári nyugalmazott püspök, aki előadást tartani érkezett Nagyváradra, mégpedig a Partiumi Keresztény Egyetem meghívására, Temeswar 1716 – egy nyugat-európai város kezdetei címmel. Őt kísérte el prof. Walter Kindel, akinek nagyváradi látogatása ugyancsak az orgonafelújítási projekthez kapcsolódik, szakmai tanácsadó minőségben.

Forrás: a nagyváradi egyházmegye honlapja