Felelősséget vállaltak, elköteleződtek a Mária-légiók tagjai

0
145
Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

A Mária Légió szabályzata értelmében Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe táján a lelkiségi mozgalom tagjai évről-évre megújítják fogadalmukat, megvallva Szűz Mária, a Légió Királynője iránti hűségüket és elköteleződésüket. 2024. április 13-án, szombaton, 12.30 órakor a nagyvárad-olaszi Barátok templomában a Segítő Szűzanya Comitium tagjai ünnepélyes szentmise keretében újították meg fogadalmukat.

A szentmise főcelebránsa Böcskei László megyéspüspök volt, aki húsvéti örömhír továbbadására buzdította a jelenlévőket, és áldást kért a közösség tagjainak szolgálatára.

Böcskei László elmélkedésében kiemelte: húsvéti örömmel és bizalommal a Szűzanya melletti elköteleződésüket jöttek megerősíteni a találkozó résztvevői. Úgy fogalmazott: egyrészt mindig jó, ha tudunk időt szentelni arra, hogy erősítsük, ápoljuk a lelki kapcsolatainkat, másfelől pedig a Mária-tisztelők a Szűzanya ,,iskolájába” járnak, amely arra tanít, hogy egyénileg és közösségben is ügyeljünk arra, amire hív és figyelmeztet bennünket szent fia, Jézus Krisztus. S ha húsvéti időre is gondolunk, akkor egyértelmű, mit üzen: legyünk húsvéti emberek, vállaljuk a megújulásnak az útját.

Ez állandó küzdelem az életünkben, hiszen néha elfáradunk vagy talán össze is roskadunk, de mindig fel kell egyenesedni, továbbhaladni. Ehhez szükség van a segítségre, amelyet a Szűzanyától kaphatunk meg. A Mária-légiók tagjai felelősséget vállaltak, elköteleződtek, ezért imádkozniuk kell azért, hogy megszűnjön a világban a gyűlölet, a szenvedés, a háború, a szomorúak vigasztalásra leljenek, és egyetértés legyen.

A találkozó végén Bărbuț Péter, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye máriás lelkületű egyesületeinek és mozgalmainak felelőse mondott köszönetet a jelenlevőknek.

Forrás: nagyváradi egyházmegye, erdon.ro

MEGOSZTÁS