Szívemben hordozlak titeket

0
1342
Fotók: Cziple Hanna-Gerda 

A fiú-lány kapcsolatok adták az idei szatmári egyházmegyei ifjúsági találkozó témáját.

Száznyolcvan fiatal vett részt szeptember 21-én, szombaton a nagymajtényi Nagyboldogasszony plébánián rendezett egyházmegyei ifjúsági találkozón. Az érkezés után közösen mondtak imát a nap ajándékaiért. Simon Attila ifjúsági és ministránslelkész arra kérte a fiatalokat, higy nyitott szívvel járjanak, adjanak lehetőséget a jó impulzusok, gondolatok befogadására. Baumann István plébános ismertette a templom és plébánia történetét, majd a különböző plébániai csoportok az ifjúsági találkozó Ferenc pápától kölcsönzött „Szívemben hordozlak titeket!” mottójához is kapcsolódva mutatták be közösségeiket – számol be az eseményről a szatmári egyházmegye hírportálja.

Lepedus István felnőttpasztorációs referens és Fleisz Kinga pszichológus ezt követően tartottak előadást a nővé és férfivé válás folyamatáról, a lány- és fiútípusokról. A fiatalok elgondolkodhattak azon is, mi fontos nekik a párválasztásban, milyen értékekre figyelnek, mit keresnek a társaikban. Vezetett beszélgetésekben mondhatták el véleményüket az előadásban felvetett gondolatokról, majd műhelymunkákon, szabadidős játékokon vettek részt.

A találkozó legfontosabb programpontja a szentmise volt, amelyet Schönberger Jenő megyés püspök mutatott be az ifjúság előtt. A szentbeszédet mondó Luczás Lóránt, a szatmárnémeti Szent Család egyházközösség plébánosa arra kérte a fiatalokat, értékeljék és őrizzék meg kapcsolataikat, figyeljenek Isten ajándékaira, hagyatkozzanak nyugodtan a gondviselésre. A közös vacsorát követően a találkozó idén is élőzenés mulatsággal ért véget.

Cziple Hanna-Gerda