Néhány csodálatos nap

0
1184

„Fontos vagy nekem” témájú bibliás tábort tartottak a búzásbesenyői iskolában, 2019. július 22-24. között, körülbelül 40 – 6 és 11 év közötti – gyerek, valamint 8 segítő, szervező részvételével.

A kis fabábú, Pancsinelló, történeteit követve a három nap során a gyerekek és a résztvevő felnőttek számára is tudatosult az, hogy értékesek vagyunk, merjünk önmagunk lenni, és legyünk ajándékok egymás számára. Mindezeket a témákat játékosan, imádsággal, szentírási részekkel, énekkel fűszerezve próbáltuk a gyerekekhez közelebb vinni. Kiscsoportos beszélgetések, foglalkozások által is próbáltuk megerősíteni a gyerekek tudatában azt, hogy mindannyian értékesek és ajándékok vagyunk egymás számára, mindannyian fontosak vagyunk szeretteink és Isten számára.

A foglalkozásoknak nagy sikere volt a gyerekek körében mivel szabadon, örömmel, játékosan tanultak. A kiscsoportos megbeszéléseket kézműves foglalkozások követték, ahol mindenki kedvére ügyeskedhetett. Lehetett választani pólófestés, origamizás, gyöngyfűzés, mancsfestés, festés közül. A vezetett foglalkozásokon kívül szabadtéri mozgásos táncolás, dalolás és közös piknikezés tette színesebbé a napokat.

Jó volt együtt lenni, egymást megajándékozni jókedvünkkel, időnkkel. Köszönet az ötletgazda, főszervező Ágnes nővérnek (Segítő Szűz Mária leányai, Don Bosco nővérek), aki Magyarországról jött el hozzánk és megajándékozta kis közösségünket ennek a tábornak a lehetőségével! Ő így számolt be a táborról: „Nagy öröm volt számomra Búzásbesenyőbe táboroztatni gyerekeket. Jó volt együtt működni a tanárokkal, felnőttekkel és a fiatalokkal. Szép volt, hogy egy csapatnak érezhettük magunkat, és mindnyájan a legjobbra törekedtünk a gyermekek érdekében. Én személyesen sokkal többet kaptam tőlük (gyermekektől kezdve a felnőttekig) mint amit én tudtam volna adni nekik. Köszönök mindent!” Mi pedig azt kívánjuk számára, Isten áldása kísérje munkáját!

Kakasi Ilona tanítónő

MEGOSZTÁS