Néhány csodálatos nap

0
96

„Fontos vagy nekem” témájú bibliás tábort tartottak a búzásbesenyői iskolában, 2019. július 22-24. között, körülbelül 40 – 6 és 11 év közötti – gyerek, valamint 8 segítő, szervező részvételével.

A kis fabábú, Pancsinelló, történeteit követve a három nap során a gyerekek és a résztvevő felnőttek számára is tudatosult az, hogy értékesek vagyunk, merjünk önmagunk lenni, és legyünk ajándékok egymás számára. Mindezeket a témákat játékosan, imádsággal, szentírási részekkel, énekkel fűszerezve próbáltuk a gyerekekhez közelebb vinni. Kiscsoportos beszélgetések, foglalkozások által is próbáltuk megerősíteni a gyerekek tudatában azt, hogy mindannyian értékesek és ajándékok vagyunk egymás számára, mindannyian fontosak vagyunk szeretteink és Isten számára.

A foglalkozásoknak nagy sikere volt a gyerekek körében mivel szabadon, örömmel, játékosan tanultak. A kiscsoportos megbeszéléseket kézműves foglalkozások követték, ahol mindenki kedvére ügyeskedhetett. Lehetett választani pólófestés, origamizás, gyöngyfűzés, mancsfestés, festés közül. A vezetett foglalkozásokon kívül szabadtéri mozgásos táncolás, dalolás és közös piknikezés tette színesebbé a napokat.

Jó volt együtt lenni, egymást megajándékozni jókedvünkkel, időnkkel. Köszönet az ötletgazda, főszervező Ágnes nővérnek (Segítő Szűz Mária leányai, Don Bosco nővérek), aki Magyarországról jött el hozzánk és megajándékozta kis közösségünket ennek a tábornak a lehetőségével! Ő így számolt be a táborról: „Nagy öröm volt számomra Búzásbesenyőbe táboroztatni gyerekeket. Jó volt együtt működni a tanárokkal, felnőttekkel és a fiatalokkal. Szép volt, hogy egy csapatnak érezhettük magunkat, és mindnyájan a legjobbra törekedtünk a gyermekek érdekében. Én személyesen sokkal többet kaptam tőlük (gyermekektől kezdve a felnőttekig) mint amit én tudtam volna adni nekik. Köszönök mindent!” Mi pedig azt kívánjuk számára, Isten áldása kísérje munkáját!

Kakasi Ilona tanítónő

MEGOSZTÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here