Új tematikus évet nyitottak

0
1187

Rendalapítójuk áldását kérték a Piarista Nővérek következő évükre, amikor Isten szavának még figyelmesebb hallgatói, az idők jeleinek még gondosabb megfigyelői szeretnének lenni.

Boldog Celestina Donati születésének 170. évfordulóján 2018. október 26-án szeretettel emlékeztünk rendalapítónkra Nagykárolyban ugyanúgy, mint szerte a világon. Születésének évfordulóján, pénteken délután szentségimádással, másnap, szombaton délelőtt pedig szentmisével ünnepeltünk. Jó volt újra Celestina anyára tekintenünk, hogy az ő mai lányaiként az Úrból merítsünk erőt és Vele haladjunk tovább utunkon.

Kongregációnkban ezen a napon nyitottuk meg a következő tematikus évet. Ezt az évet szeretnénk arra fordítani, hogy Isten szavának még figyelmesebb hallgatói, az idők jeleinek még gondosabb megfigyelői legyünk. Ez a törekvésünk szerte ágazóan érinti lelki életünket és mindennapi tevékenységünket egyaránt, és mert nagyon összetett, három lépésre bontottuk a kitűzött cél felé vezető utunkat: felismerés, megértés és megkülönböztetés. Azt reméljük ettől az évtől, hogy az elmúlt nyáron lezajlott általános káptalan során megfogalmazott feladatok teljesítése során mozgató erőnkké válik. Segít bennünket abban, hogy a Szentlélek sugalmazására körvonalazódott célkitűzéseink felé elindulhassunk, s megtegyük mindazt, amire a Jóisten meghívott.

Celestina anya közbenjárásában bízva Isten áldását kérjük Kongregációnkra, az egész Piarista Rendre, gyermekeinkre és fiataljainkra, valamint minden barátunkra, jótevőnkre!

„Mennyire a szívemben hordozlak titeket, mindannyiótokat, azt csak Jézus tudja. Isten áldjon benneteket, kedveseim, Isten áldjon! Jézus töltsön el titeket kegyelmének összes kincseivel!” (részlet Celestina anya egyik leveléből)

Tóth Borbála, piarista nővér
Forrás: szatmariegyhazmegye.ro