Egymillió felragyogó csillag

0
1378

A tíz helyszínen 3.667-en vettek részt, és eddig összesen 32.611 lejt adományoztak. Köszönjük! (Bereckben a rendezvény október 26-án zajlik.)

Petrozsényben 3.193 lej, 320 résztvevő, Marosszentgyörgyön 2.001 lej, 180 résztvevő, Marosvásárhelyen 9.800 lej, 702 résztvevő, Erdőszentgyörgyön 901 lej, 145 résztvevő, Szovátán 2.664 lej, 251 résztvevő, Székelyudvarhely 4.666 lei, 771 résztvevő, Székelykeresztúron 1576 lej, 250 résztvevő, Csíkszeredában 3.222 lej, 373 résztvevő, Gyergyószentmiklóson 2.367 lej, 375 résztvevő, Gyergyóalfaluban 300 résztvevő, 2.221 lej.

Az alábbiakban pár helyszíni beszámoló következik:

Erdőszentgyörgy
Erdőszentgyörgyön 145 gyertya gyúlt a Kultúrotthon előtt. Az emberek meleg szívvel jöttek adományozni. Az adományokból 901 lej gyűlt össze, míg tavaly csak 708 lej, így több nehéz sorban élő család és egyedül élő idős személy részére készítünk élelmiszercsomagokat. Az estét Holló Barbara nyitotta és Boldizsár Ferenc plébános varázsolta színesebbé gyönyörű énekeivel és megható történetével. Az Egymillió csillag folyamán megteltünk áhítattal és imádkoztunk a szegény sorsú emberekért.

Csíkszereda
Az idei rendezvényt a korábbi évektől eltérően a Majláth Gusztáv Károly téren tartottuk. A Csíki Mozi és a Tulipán áruház közötti terület meglehetősen forgalmas pontja Csíkszeredának, mégis most kevesebben vettek részt, összesen 373 meggyújtott mécsest helyeztek el az adakozók az előre kijelölt alakzaton. A közönséget a Gyulafehérvári Caritas részéről Hompoth Hanna köszöntötte. Őt követte Bálint Emil, a Szent Ágoston egyházközség plébánosa, aki megosztotta alkalomhoz illő gondolatait: „Ha felnézünk éjszaka a csillagos égre, és gyönyörködünk a csillagok ragyogásában, ha valaki megkérdezné tőlünk, hány csillag van az égen, zavarba jönnénk, és nem tudnánk a kérdésre válaszolni.” Miután elhangzottak a szép szavak, megáldotta a mécseseket. A kétórás rendezvényen népzene kíséretében táncolt a Csángó Továbbtanulók Közössége, Lupu Denisa és Györfi Rita önkéntesek szavaltak, Laczkó Evelin Vivien, Hompoth Hanna, Hompoth Artúr, Hompoth Loránd és Molnár Zsolt gitározott és énekelt.

Marosvásárhely
Marosvásárhelyen gyönyörű őszi, napsütéses idő várta a helyieket az Egymillió csillagra, emellett Orbán Tekla, szervezetünk tehetséges önkéntese énekelt a résztvevőknek. Annak ellenére, hogy előző évekhez képest kevesebben vettek részt a rendezvényen, az adományozókedv nagyobb volt, hiszen idén összesen 9.722 lejből tudunk tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat összeállítani az arra legrászorultabbaknak.

Petrozsény
Számos ember vett részt a rendezvényen, körülbelül 320 személy csatlakozott szolidaritási akciónkhoz, és 3193 lej gyűlt össze azok számára, akik nélkülöznek. Kelemen Alex, a petrozsényi Caritas-programok koordinátora a rendezvény keretében megköszönte minden résztvevőnek, adományozónak és önkéntesnek a nélkülözők iránt mutatott együttérzést, ezután Vasile Solomon görög-katolikus lelkész mondott imát.

Forrás: Gyulafehérvári Caritas