A pápa Chilébe és Peruba látogat 2018 januárjában

0
1408
A "Csodák Ura" körmenet Limában, Peru (Fotó: REUTERS/Vatikáni Rádió)

Elfogadva a két dél-amerikai ország államfőinek és püspökeinek a meghívását, Ferenc pápa apostoli látogatásra először Chilébe utazik 2018. január 15–18. között. Útja során felkeresi Santiago, Temuco és Iquique városát. Ezt követően tovább utazik Peruba, ahol január 18–21. között ellátogat Lima, Puerto Maldonado és Trujillo településekre. A pápai programot később teszik közzé – jelentette be a hírt Greg Burke szentszéki szóvivő június 19-én.

A helyi főpásztorok nagy örömmel fogadták a hírt

„Szép hír, ami örömmel tölt el bennünket” – nyilatkozta Ivo Scapolo érsek, Chile apostoli nunciusa. „Mostantól kezdve ez mindannyiunk számára alkalmat ad, hogy megújítsuk elkötelezettségünket a szeretetközösség megerősítésére a szentatyával.” Santiago Silva püspök, a chilei püspöki konferencia elnöke a pápai út kapcsán megjegyezte: „A pápa eljön, hogy megerősítsen minket a hitben, az egyházi életben és az elkötelezettségben, hogy egy sokkal befogadóbb társadalmat építsünk. Nyitott szívvel és nagy szeretettel várjuk”. A főpásztor továbbá hangsúlyozta, hogy „együtt kell haladni a pápa segítségével és meg kell ismertetni üzenetét, amely a szeretetközösség, az irgalmasság, a leggyengébbek iránti figyelem üzenete”.

Santiago érseke, Ricardo Ezzati bíboros nagy örömének adott hangot a pápa chilei látogatását illetően, különösen is azért, hogy felkeresi a fővárost, ahol az ország lakosságának jelentős része él, dolgozik és építi a békét, az igazságosságot.

Forrás: Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS