Véget ért a papi focibajnokság

0
3045


Véget ért a Calix Sacerdotum labdarúgó-bajnokság. A végeredmény: első helyezett a iași-i római katolikus egyházmegye csapata, második helyezett Kolozsvár görögkatolikus csapata, harmadik helyezett a gyulafehérvári római katolikus főegyházmegye csapata, adta hírül a Gyulafehérvári Főegyházmegye.

A Csíksomlyón rendezett bajnokság keretében hat romániai katolikus egyházmegye papjaiból álló csapat mérte össze az erejét. A hat résztvevő: a lugosi és kolozsvári görögkatolikus, a bukaresti, iaşi-i, temesvári és a házigazda gyulafehérvári római katolikus papi csapat. Az idei egy év kihagyás után az ötödik alkalom volt, amikor a papi focibajnokságot megrendezték.

A gyulafehérvári csapat két nyert meccsel jutott az elődöntőbe (Csíkszeredában a Márton Áron Gimnázium sportcsarnokában tartották a mérkőzéseket). Az elődöntő eredményei: Gyulafehérvár lugosi görögkatolikus papok 6-0; Gyulafehérvár bukaresti római katolikus papok 4-1.

A focibajnokság második napjának délutánján a csapatok meglátogatták a Csíki Székely Múzeumot a Mikó-várban, majd városnézésre indultak. Ezt követően meglátogatták a Szent Péter és Pál-plébániatemplomot, a csíksomlyói kegytemplomot, kolostort és kriptát, és a Salvator kápolnához, valamint a hegynyeregbe is felsétáltak.

A bajnokság utolsó napján voltak az elődöntők és a döntő, amelyek végén hirdettek bajnokot: a iaşi-i egyházmegye csapatát. Gratulálunk minden résztvevőnek, valamint a nyertes csapatoknak! Köszönet minden támogatónak!

MEGOSZTÁS