Márton Áron-megemlékezés és egyházmegyei zarándoknap

0
1909
Márton Áron bérmál Martonfalván (1972)

Idén tizedik alkalommal kerül sor Csíkszentdomokoson a Márton Áron Múzeum égisze alatt szervezett augusztus végi, a nagy püspök születésnapja körülre időzített megemlékezésre, ezúttal napra pontosan a születésnapon, augusztus 28-án. A Márton Áron tiszteletére szervezett emlékkonferencia programját Eseménynaptárunkban érhetik el. A szervezők rövid számvetést készítettek az elmúlt időszakról, több mint hetven személy mondott már tartalmas szentbeszédet, tartott előadást, készített filmet, és/vagy vett részt tevőlegesen a megemlékezést alkalmanként kísérő programokban, szervezett, vezett tábort, állított össze kiállítást, szerkesztett kiadványt.

Márton Áront ábrázoló templomi ablak, Marosvásárhely, Szent Imre-templom. (Forrás: Katolikus.ma)

Az idei megemlékezés egyben a tavaly decemberben indított, népmissziós célt szolgáló imakilenced záróalkalma is lesz. Az imakilenced karácsony után kezdődött az Imádkozzunk Áron püspökkel! című imafüzetben közzétett kilenced alapján. Obermájer Ervin, a boldoggáavatási ügy viceposztulátora nyitotta  meg a kilencedet, az elmúlt hónapokban pedig az elmélkedések és az imák a következő témákat ölelték föl: nemzeti jövő és gyermekáldás (Csató Béla ny. plébános), iskolás gyermekek (Kerekes László segédpüspök), ifjúság (Takó István plébános, egyetemi lelkész), házasulandók (Szénégető István-Barnabás plébános), papi és szerzetesi hivatások (Urbán János P. Erik OFM), a fizikai és szellemi munkát végzők (Bara László plébános), szenvedők, betegek (György Alfréd MI). A záróalkalmon az Istennel és egymással való közösségért lesz ima, a témáról elmélkedést Kovács Gergely érsek tart.

A kilenced záróalkalmára egyházmegyei zarándoknapot hirdettek 2021. augusztus 28-ára. A járványügyi intézkedésekre való tekintettel a zarándokcsoportoknak be kell jelentkezniük augusztus 23-áig az alábbi elérhetőségek egyikén: (+4) 0751 523 114 (Bodó Andrea), (+4) 0741 484 716 (Lázár Csilla), martonaronmuzeum@martonaronmuzeum.ro, (+4) 0746 721 691 (Bőjte Csongor).

MEGOSZTÁS