7+1 kérdés: Kiskasza Melinda válaszol

0
2063

Tartsunk lépést az élettel! Tartsuk egymásban a lelket! Tartsuk a kapcsolatot! Elevenítsük fel magunkban és egymásban a hála érzését… Ehhez mi ma Tasnádon „kérdezősködünk”, és Kiskasza Melinda iskolapszichológus válaszol.

1. Mi jót hozott az életedbe a vesztegzár?

A vesztegzár miatt hátra tudtam lépni, kicsit kívülről szemlélni az eddigi futószalag üzemmódú életet. El tudom látni az itthoni teendőimet, úgy hogy jelen vagyok bennük, nem csak futólag. Ez örömtelibb mint gondoltam.

2. Mi egy mostani hétköznapod legkiemelkedőbb eseménye?

A legkiemelkedőbb esemény a szeretteimmel való kapcsolattartás, beszélgetés. Mivel többnyire itthon tartózkodom, tudom hazavárni a férjemet a munkából, mint a Kisherceg a rókát.

3. Mit sajnálsz, hogy nem tettél  meg a járvány „kitörése” előtt?

Nem sajnálok semmit. Ugyanígy tennék mindent. Hogy ez rossz vagy jó, majd kiderül.

4. Mi a legutóbbi hála-morzsád?

Hálás vagyok a falakért, amelyek biztonságot adnak ebben az időszakban, az ablakokért, melyeken keresztül csodálhatom a napsugarak játékát minden reggel és este.

5. Mitől félsz, amikor félsz?

Félek attól, hogy kusza lesz az újrakezdés.

6. Mi volt az idei húsvét legszebb pillanata számodra?

Az idei húsvét különösen meghitt volt számomra. Megadatott, hogy templommá váljon az otthonunk. Mivel az Isten házának szomszédságában lakunk, az erkélyről kitekintve a templom látványa, a természet hangja megszentelte a teret. Különösen meghitt pillanat volt a feltámadási szertartás végén a város megáldása – a templom kapujából. Azt éreztem, hogy ez most sokkal több, mélyebb mint a hagyományos körmenet.

7. Mit vársz, mit szeretnél a járvány megszűnése után magadtól, a környezetedtől, a világtól?

Azt szeretném, hogy a járvány megszűnése után tudjak, tudjunk meríteni ennek az időszaknak a tapasztalataiból. Képesek legyünk majd értékelni mindazt, ami most hiányzik vagy veszélyben van.

+1. Mit kérdeznél most a feltámadt Jézustól, ha találkoznál vele?

Van egy listám… de lehet, hogy csak ülnénk kettecskén, és arra is választ kapnék, aminek most még a kérdését sem tudom.

MEGOSZTÁS