Bábkészítés a Szent Mihály-plébánián

0
2019

Február 27-én, szerda délután bábkészítő műhelynek adott otthont a kolozsvári Szent Mihály-plébánia hittanterme. Hitre nevelnek kicsit és nagyot, ráadásul csak természetes anyagok segítségével.

A már pedagógusként dolgozó, valamint hittanár-, óvó- és tanítónő-jelölt egyetemi hallgatók részvételével szervezett programot Gozner Gabriella, a Szent Imre Római Katolikus Óvoda óvónője vezette. Irányításával a húsz érdeklődő pamutból, gyapjúposztóból és festett gyapjúból állóbábokat készített, amelyek különösen a Franz Kett nevével fémjelzett egységes értelemorientált valláspedagógia alkalmazásához szükségesek. A kisebbek és nagyobbak hitre neveléséhez is kiváló, csak természetes anyagokból készült, esztétikus eszközöket használó pedagógiához nehezen szerezhetőek be megfelelő ember- és állatbábok, ezért a kolozsvári műhely ilyen téren hiánypótlónak is számít.

A jó hangulatú együttlét elején Kémenes Lóránt főesperes-plébános, aki szintén az élményalapú hitoktatás híve, örömének adott hangot a programot illetően, és a plébánia további támogatásáról biztosította az érdeklődőket. A következő alkalommal a műhely keretében állatfigurákat készítenek a résztvevők.

Ozsváth Judit