Buendía: A katolikus iskola ügyében ne győztesek és legyőzöttek legyenek!

A marosvásárhelyi iskolaügy a Szentszék nagyköveténél...

0
4056
Miguel Maury Buendía apostoli nuncius

Személyesen Miguel Maury Buendía apostoli nunciussal találkozott május 10-én, szerdán a Szentszék bukaresti nagykövetségén a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceumból három szülő, akiket egy tolmács kísért el útjukra.

„A nunciatúrával már korábban felvettük a kapcsolatot, több ízben tájékoztattuk, és kértük segítségét az iskola ügyének megoldásában. A március 28-án leadott memorandumunkra érkezett válaszában tudatta az apostoli nuncius, hogy felkérte a külügyminisztériumot és az igazságügyi minisztériumot is a marosvásárhelyi katolikus iskolában tanuló diákokkal és szüleikkel való visszaélések megszüntetésére” – nyilatkozta kérdésünkre Molnár Miklós Csaba, a találkozó egyik résztvevője.

A Románia szentszéki nagykövetével való személyes beszélgetés lehetőségét maguk a szülők kérték Jakubinyi György érsek közbenjárásával, Holló Lászlónak, az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány igazgatótanácsi elnökének közvetítésével. Kérésük nagyon gyorsan teljesült: a pénteken, május 5-én, pénteken elküldött elektronikus levelük nyomán, szerdán már fogadta őket Miguel Maury Buendía apostoli nuncius. Ő a találkozón is kiemelte: „Nagyon tisztán látja az iskolánk helyzetét és a rossz szándékot, amivel az iskola ügyét kezelik – mondta el Molnár Miklós Csaba, majd hozzátette – alkalmunk volt megbizonyosodni, hogy folyamatosan tájékoztatja a Vatikánt a kialakult helyzetről és az állami intézmények hozzáállásáról. Azt szeretné, hogy az ügyben ne győztesek és legyőzöttek legyenek, hanem a diákok minőségi nevelése kerüljön előtérbe.”

Bereczki Silvia sa, Vasárnap