Kolozsváriak szolidaritása a marosvásárhelyi katolikus gimnázium diákjaival, tanáraival

0
2337
Hodor Erika fotói

Nagyböjt harmadik péntekén a kolozsvári Szent Mihály-templomban a keresztúti ájtatosságot a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Gimnázium ügyéért ajánlották fel. Kiss Endre segédlelkész a bevezető imádságban kiemelte: nemcsak az iskola diákjaiért, a szülőkért és a tanárokért imádkoznak, hanem az üldözőkért is.

A keresztútra sokan eljöttek, elsősorban iskolások és a BBTE Római Katolikus Teológia Karának hallgatói, meg a szüleik és a tanáraik, akik maguk is átérzik, milyen nehéz helyzetben lehetnek a vásárhelyiek, akiket igyekeznek meg is félelmlíteni, s akik még így is kitartanak. Együtt imádkozott az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány elnöke, dr. Holló László; alelnöke, Kovács Sándor főesperes-plébános; a Római Katolikus Teológia Kar dékánja, dr. Vik János, a kolozsvári római katolikus hitoktatók, a Báthory-líceum tanárai és igazgatója, Timár Ágnes, aligazgatója, Szilágyi Judit.

Jézus szenvedéseit elevenítették fel a jelenlévők, az elmélkedéseket a diákok olvasták fel. Mindenki megerősödve tért haza, azt remélve, hogy  végül az erőn, erőszakon is győz a szeretet. (K. Cs.)