Tevékeny keresztény élet. Szent András-búcsú és templommegáldás

0
978

A gyimesfelsőloki templom nagyon rászorult a felújításra. Miután ez több munkamenetben megtörtént, Szent András napján, a templom búcsúünnepén a főegyházmegye érseke, Kovács Gergely áldotta meg.

Elkészült a gyimesfelsőloki plébániatemplom külső felújítása. A munkát Kis Róbert mester, valamint a General House Tech cég végezte, a helyi polgármesteri hivatal anyagilag támogatta. Tizenkét év után újra méltó a templom állandó lakójához, a köztünk élő Istenhez.

A szükséges javítások után a galambszürke-fehér festés következett, majd 50 év után sikerült kicserélni a torony elkorhadt zsalus ablakait is (a Palprodex cég munkáját dicsérik), belül madárhálóval ellátva. A lábazatra ezután kerül majd rá a pléh védelem.

Dr. Kovács Gergely érsek áldotta meg a több fázisban megújított gyimesfelsőloki templomot, és bemutatta a Szent András-napi búcsús szentmisét. Ünnepi homíliájában aktív, tevékeny keresztény életre buzdított mindenkit, cselekvő, hitről tanúságot tévő életre, lelkes emberhalászatra.

Köszönet mindenkinek a munkáért, a szép ünnepért, a segítségért, a hozzáállásért, a jelenlétért: az egyháztanácsnak, az egyházi kórusnak, a ministránsoknak, a konyhai dolgozóknak, a hívőknek. Isten fizesse minden adakozónak, közreműködőnek!

Forrás és fotó: gyimesfelsőloki plébánia