Papi találkozó Temesváron

0
638

Schönberger Jenő szatmári megyés püspök celebrált szentmisét a temesvári Szent György római katolikus székesegyházban. Vele koncelebráltak volt évfolyamtársai, a Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskola 1985-ös évfolyamának végzősei. A házigazda a temesvári egyházmegye általános helynöke, Johann Dirschl volt.

Az 1985-ben felszentelt papok június 20-án Temesváron találkoztak. Johann Dirschl meghívására érkeztek egykori évfolyamtársai, akik tanulmányaikat a Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskolán végezték és 1985-ben szentelték őket pappá.

A népes évfolyamról csak aki betegséggel küszködik vagy nagyon távol él, nem jelent meg a találkozón. Együtt ünnepelt a szatmári egyházmegyéből Schönberger Jenő püspök és Vojtku László plébános, a temesvári egyházmegyéből Johann Dirschl általános helynök, Erős Miklós zimándújfalui és szentannai plébános, a temesvári egyházmegyéből származó Karl Zirmer, a gyulafehérvári főegyházmegyéből Daniel Ernő, Fehér Márton, Jakab Lajos, László Áron, Sánta Pál, Varga Rezső plébánosok, Csala László, Simó Gábor ny. lelkipásztorok, valamint Nóda Mózes egyetemi tanár, intézetvezető.

A főcelebráns Schönberger Jenő püspök volt, szentbeszédet mondott Karl Zirmer, a mainzi egyházmegye esperese és plébánosa.

Forrás és fotó: temesvári egyházmegye