Virtuális séta a gyulafehérvári székesegyházban és püspöki palotában

0
1741

A Teleki László Alapítványnak köszönhetően virtuálisan látogatható a gyulafehérvári székesegyház és püspöki palota, adta hírül a Gyulafehérvári Érsekség. A 360°-os virtuális sétát ITT lehet megnézni.

A 360°-os virtuális séta készítői: Györfi Ilona és Vajda József, Fotogrammetria Kft, Műemléki és Régészeti Mérnöki Dokumentációs Iroda (fotózás), Legány Csaba (panoráma képfeldolgozás, programozás, összeállítás).
A gyulafehérvári virtuális látogatás során megtekinthető, bejárható a székesegyház kívülről és belülről, beleértve a torony kiállítását és
a harangokat; a püspöki palota, annak díszterme, benne valamennyi korábbi erdélyi püspök arcképe; a püspöki kápolna a Maulbersch-freskókkal. Bejárható a virtuális séta keretében a püspöki palota kertje, valamint az egyháztörténeti kiállítás és a kőtár. Az összeállítás
éjszakai felvételeket is tartalmaz, külön menüben a székesegyház és a püspöki palota építéstörténete és régészeti kutatása is nyomon követhető. Az anyag két videófelvételt is tartalmaz.