Nagyváradiak is részt vettek a nemzetközi katekétikai kongresszuson

0
1109

Élet – kenyér, avagy adhat-e az Eucharisztia életet? mottóval tizenkettedik alkalommal szervezték meg idén a Nemzetközi Kateketikai Kongresszust Budapesten november 15-18. között. A nagyváradi egyházmegyét három személy képviselte a kongresszuson: Tóth Attila Levente margittai plébános, Meleg Beáta székelyhídi hitoktató, valamint Nyirő Szabolcs-István nagyváradi hitoktató.

Az idei rendezvény a közelgő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fő témáját, az Oltáriszentséget helyezte középpontba. E téma kapcsán először az újszövetségi iratok kerültek szakértői vizsgálat alá, majd az Eucharisztia természeti párhuzamaira világítottak rá az előadók. Majd az Eucharisztia emlékezés, vágyakozás, célkitűzés, tapasztalás és elégedettségről szóló előadás hangzott el, amit négy, tartalmas, elmélyülést kínáló műhely követett az ünneplés művészetéről, az elsőáldozók felkészítéséről, a gyermek-szentségimádásról, valamint a plébániai hitoktatásról. A műhelytevékenységeket követően Erdő Péter bíboros mutatott be ünnepélyes szentmisét.
A harmadik nap a jelenlét témakörét, valamint a szeretet szolgálatának súlypontját járták körül az előadók, melyet a kongresszust lezáró – kommentált – szentmise követett.

Nyírő Szabolcs-István/Hírek.Várad.org

MEGOSZTÁS