Egyházmegyei kórustalálkozót szerveztek Nagyváradon

0
460
A nagyváradi egyházmegye felvételei

Egymás épülésére és erősítésére, az összetartozás és a közös éneklés örömére gyűlt össze ma a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye tizennégy kórusa (a micskei és az éradonyi templomi énekkar először), közel 220 résztvevő a nagyváradi székesegyházban november 25-én.

Az Oláh Gabriella kántor által is szervezett és konferált közösségépítő rendezvényen fellépett a nagyvárad-újvárosi Szent László-templom Halmos László-kórusa, a váradolaszi Bihari Sándor Kórus, továbbá a várad-velencei Szeplőtelen Fogantatás-plébánia kara, a Nagyboldogasszony-székesegyház Szent László gyermek- és felnőttkórusa, illetve a Szent Cecília gyermek- és felnőttkórus, a tasnádi plébánia énekkara, az éradonyi plébánia kórusa, Érmihályfalva Jubilate Deo kórusa, a székelyhídi Szeplőtelen Fogantatás-plébánia gyermek- és felnőttkórusa, a margittai Nagyboldogasszony-plébánia énekkara, valamint a baromlaki Páduai Szent Antal-plébánia kórusa.


Az összesereglés végén Böcskei László megyés püspök fejezte ki elismerését azért a szép szolgálatért, melyet a kórusok végeznek, úgy fogalmazva, hogy az éneklés világosságot visz a világba. A kórusok egy-egy bekeretezett okleveleket kaptak, minden résztvevők pedig Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspökről információkat tartalmazó brosurákat. Közös éneklésre is sor került, majd dr. Kristófi János karnagy rövid orgonajátéka után a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban zajlott szeretetvendégséggel ért véget a találkozó.

Ciucur-Losonczi Antonius

MEGOSZTÁS