A kisfiú, aki kápolnát kért a szülinapjára

0
471
A Maganha család a kápolnát megáldó Gilson Maia rogacionista szerzetes pappal. Fotó: családi fotó / CNA

A kis André Luiz Maganha a szüleitől a hetedik születésnapjára egy kápolnát kért, így a családja elhatározta, hogy a házuk egy részét átépítik e célra. A kápolnát Szent András apostol tiszteletére szentelték fel a brazíliai São Paulo államban található Bauruban, ahol a család él.

A kisfiú szülei, Eder és Jaqueline Maganha elmondták, hogy André úgy álmodta meg a kápolnát, hogy padjai fából készüljenek, festettüveg ablakai legyenek, és kapjanak helyet benne szobrok is, ezeket a kisfiú maga választotta ki.  A kis kápolnában tizennégy ülőhely van, a berendezés részét képezi egy ambó és oltár is, azonban tabernákulum nincs benne. A kápolna megáldásának napján, július 9-én nyolcvanan gyűltek össze. A család úgy tervezi, hogy különböző ünnepeken és alkalmakon (például karácsony, húsvét, a családtagok születésnapja) fognak lelkipásztort hívni, hogy szentmisét mutasson be a családi kápolnában. Az első alkalomra november 30-án, Szent András apostol ünnepén kerül sor, ugyanis ő a kápolna védőszentje.

„Éppen átépítettük a házat, amikor André jelezte, hogy születésnapjára egy kápolnát szeretne. Úgyhogy leállítottuk a tervezési folyamatot, hogy megtaláljuk a módját a kérése teljesítésének”, mondta el az édesanya a portugál nyelvű katolikus hírportálnak, az ACI Digitalnak. A kisfiú az Assisi Szent Ferenc Iskolába jár, amelyet a Jézus Szíve misszionárius nővérek vezetnek. Andrét a Maganha család negyvennapos korában fogadta örökbe, és első dolguk volt az adoptáció után, hogy megkereszteltessék.

A CNA angol nyelvű cikke alapján D. G.
A szöveg eredetije az ACI Digital CNA-partner portugál katolikus híroldalon jelent meg.

MEGOSZTÁS