Add egy napodat a fiatalokért! 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot szerveznek a Mária-úton

0
1294
Részlet a plakátról

Az erdélyi és magyarországi Mária Út Egyesület tízedik éve, hogy minden évben megszervezi az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot a Mária-úton. Augusztus 12-én a fiatalokért ajánlják fel a jubileumi zarándoknapot. Mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy ezen a napon útra kelljen és imádkozzon a fiatalokért.

A zarándoknap idén is átöleli az egész Kárpát-medencét. Zarándoklatok lesznek ezen a napon Magyarországon, Ausztriában, Felvidéken, Erdélyben, Délvidéken és Muravidéken is. Örömünkre szolgál, hogy minden évben az 1Úton Nemzetközi Zarándoklaton több tízezren vesznek részt. A tavaly a békéért imádkoztunk.

Napjaink nagyon megpróbálják a fiatalokat. Az útkeresés, a szenvedélyek, a családokban lévő békétlenség sokféle formája emészti, töri össze sok fiatal életét. Most, hogy ilyen közel érezhetjük, tapasztalhatjuk a háború pusztító hatását, fontos imádkoznunk a fiatalokért. Szerető, gondoskodó Istenünk, segítsd a fiatalokat a bennük sarjadó, kinyíló életért, a sok tehetségükért, a gyönyörű lehetőségekért, amelyek előttük állnak. Állj mellettük, oltalmazd és vezesd őket, töltsd be a szívüket lelkesedéssel és tűzzel, hittel és szeretettel!

Egy zarándoklat során megoszthatjuk zarándoktársainkkal fájdalmunkat vagy boldogságunkat, tanulhatunk egymás hibáiból, megoldást, eszközt adhatunk az útkeresők kezébe, ezért reméljük, hogy sokan csatlakoznak idén is a zarándoknaphoz.

Zarándoklatokat tervezünk:

Augusztus 5-én Partiumban: Tasnádra;

Augusztus 12-én Erdélyben: Csíksomlyóra, Csíkdánfalvára, Udvarhelyre, Futásfalvára, Sepsiszentgyörgyre, Gyergyószárhegyre, Tusnádfürdőre, Gyimesbükkre, valamint Partiumban Nagykárolyra.

Augusztus 13-án Kolozsvárra;

Augusztus 26-án Sóváradra.

A tervezett program Csíksomlyón:

12:30 – Indulás a zsögödi templomtól az alcsíki zarándokokkal.

13:00 – Indulás a csíkdelnei Szent János templomtól a felcsíki zarándokokkal.

13:30 – Indulás a Szent Kereszt-templomtól.

14:00 – Indulás a Szent Ágoston-templomtól.

16:00 – Keresztút a Jézus-hágón.

18:00 – Hálaadó szentmise a csíksomlyói kegytemplomban.

20:00 – Virrasztás a fiatalokért a kegytemplomban reggel 7:30-ig.

Érdeklődni és jelentkezni lehet a www.1uton.mariaut.hu, www.mariaut.ro honlapokon, vagy telefonon Partiumban: Leitner Istvánnál, 0742 042031; Erdélyben: Péterfi Attilánál, 0744 639138; Csíkszeredában: Ferencz Attilánál, 0742 596834.

Imádkozzunk és zarándokoljunk minél többen együtt a fiatalokért! Mindenkit hívunk! Mindenkit várunk!

Péterfi Attila –Csongor, 1Úton koordinátor