Szemlélődjünk Szent Ignáccal

0
1069

Szent Ignác emléknapján HIFA-Románia Egyesület bemutatja Szentírással való Szent Ignác-i szemlélődés útját.

A HIFA-Románia Egyesület segítséget szeretne nyújtani a Szentírással való szemlélődő imádság gyakorlásához. Ebből a célból az egyesület honlapján létrehoztak egy oldalt, ahova vezetett imádság hanganyagokat töltöttek fel több mint 70 evangéliumi résszel, valamint egy tanítást a Szent Ignác-i szemlélődésről.

A hanganyagok Jézus életének átimádkozására hívnak a fogantatásától a mennybemeneteléig. Hat csoportra osztották őket, és az egyes csoportok illusztrációjaként Simon Judit-Gyöngyi A Kegyelemmel teljessel Jézus útján című könyvéhez Hervai Katalin által készített rajzok szerepelnek.

A Szentírással való Szent Ignác-i szemlélődés abban tud segíteni a lelki úton, hogy egyre inkább egész emberi lényünk (testünk, lelkünk, gondolataink, vágyaink, érzelmeink, emlékeink, belső képeink stb.) bevonódjon az Istennel való kapcsolatunkba. Hozzájárul ahhoz, hogy hitünk misztériumai személyessé, belülről megérthetővé váljanak.

Bár a személyesen kísért lelkigyakorlatok elterjedésével egyre ismertebbé válik ez az imaforma, sok vallását gyakorló ember számára még ma is idegen. A vezetett imádságok segíthetnek megismerkedni ezzel az imádkozási móddal, és elmélyülni benne.

A honlapon szereplő tanítás elmagyarázza ennek az imamódnak a fontosságát, szerepét a lelki életben, és a gyakorlati szempontokat ad szentignáci ima öt lépéséhez.

Az oldal elérhető az egyesület honlapjáról a Szolgáltatások&Projektek menüből a Hitélet-nél, illetve IDE kattintva. Az egyesület munkatársai az evangéliumi történetek szemlélése által az Istennel való mély és személyes találkozásokat kívánnak.

Nagy Emese-Lilla programfelelős