Megtisztulásra buzdító könyv indul útjára

1
968

A Kegyelemmel teljessel – Jézus útján címmel indul útjára Simon Judit ötödik könyve. Nem a már megszokott imaköltemények tárházát tartjuk a kezeinkben, hanem valami sokkal mélyebbet, konkrétabbat, bátrabbat, őszintébbet, feltárulkozósabbat.

Judit bátorsága vitathatatlan, hiszen Mária példáján át önmaga félelmeivel, fájdalmaival, örömeivel és elbukásaival, sikereivel és sikertelenségeivel vezet el Krisztushoz, az igazi és életető forráshoz, ahonnan az Élet fakad. Az olvasót ezáltal nem csak elmélkedésre ösztönzi, hanem a bátorságát is próbára teszi. Hiszen minden egyes napra, Szentírási résszel ellátva egy útmutatót helyez a kezébe. Gondolkodásra készteti, elmélkedésre hívja, arra szólítja fel, hogy szembenézzen önmagával. Hogy miért teszi mindezt? A megtisztulásra buzdítva. Hogy dönteni tudjon ma, holnap és holnapután amellett az élő Isten mellett, aki szerelmével körülöleli és a legjobbat, a legtöbbet adja neki. Az életet.

A könyv nem egyszeri olvasmány. Nem az a fajta táplálék, amit egyszerre veszek magamhoz és jóllakom. Hanem igazi desszert, amiből minden egyes nap, az aznapi adagot elfogyasztva mélyülök egyre jobban el önnön spiritualitásom útján. Így, ebben a formában kísérhetem végig a kislány Máriát, akit felkeres az angyal. Az áldott állapotban lévő Máriát, aki kegyelemmel teljes.
Az utazó Máriát, aki meglátogatja Erzsébetet. A szüléshez közeledő Máriát, aki József támogatását élvezve elindul, hogy beteljesedjenek az írások. A megszülető Megváltót, aki változást hoz az életünkbe. A gyermek, fiatal, majd fiatal felnőtt Jézust, aki tanítani kezd. Az első csodáját végrehajtó Jézust, és az őt bátorító édesanyát, aki végigkíséri őt egészen a Golgotáig. A keresztrefeszítés fájdalmait és kétségeit. A feltámadás kegyelmét. A Pünkösdöt. Mária megdicsőülését és a követendő utat, amelyet példájával ránk hagyott. Igazi életút a javából.

Örömökkel, fájdalmakkal, bukásokkal és felemelkedésekkel, élettel, halállal, majd a halál fölötti győzedelmes feltámadással. Ne féljünk megélni naponta azokat a kihívásokat, amelyek elvezetnek bennünket a Megváltóhoz, ahogyan azt Judit verse is sugallja:

Ragyogásodban

Semmi sem számít akkor,
amikor már ott lehetek,
viszont hiszem s vallom,
még akkor is könyöröghetek
mindazokért, kik hátramaradtak,
s kiket nagyon szeretek,
hogy ragyogásodnak
ők is majd tanúi legyenek.

Az örök ragyogásod
unalmas nem lesz sohasem,
hanem kalandos,
örömteli élet vár odaát engem,
hiszem, hogy minden,
mi szép és jó, meglátható Benned,
ott mindenki kegyelmeddel teljesen
dicsérhet Téged.

Engedd meg nekem,
hogy homlokomon viseljem Neved,
és mindent
körülölelő ragyogásodban éljek,
más vágy ne legyen bennem,
csakhogy betöltsön a fényed,
szerelmedbe helyezzem
itt maradt szeretteimet.

Szeretettel hívnak a könyvbemutatóra november 28-án, 18.30-tól a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébánia Deus Providebit Tanulmányi Házának Szent Mihály termébe. A könyvet illusztrálta Hervai Katalin Margit. A könyvet bemutatja, valamint a Mária-tiszteletről és a rózsafüzérről beszél P Guia Laurean és Hugó OFM Csíksomlyóról. Közreműködnek: Borsos Edith énekművész és Bordos Kinga zongoraművész. A könyvet kiadja a HIFA-ROMÁNIA Segítség Mindenkinek Egyesület kiadója, és minden megvásárolt példánnyal az egyesület tevékenységét támogatja az olvasó. A könyvek megrendelhetőek az editura@hifa.ro email címen, vagy megtalálható a Deus Providebit Tanulmányi Házban, Rózsák tere 61. szám alatti irodában.

Csata Éva

1 HOZZÁSZÓLÁS