Podcastsorozatot indít a nagyváradi egyházmegye

0
651

Facebook-oldalán jelentette be a nagyváradi egyházmegye, hogy indulásra kész a podcastcsatornája, amelyen hétről hétre jelenünket érintő témákban beszélgetnek meghívottjaikkal. A sorozatot Mécses podcast néven találhatjuk meg a YouTube-csatornán vagy a Spotify-on!

A beharangozó videóban Böcskei László megyés püspök kifejti, egy olyan sorozatot akarnak elindítani, amelyben több olyan személy is fog nyilatkozni és megmutatkozni, akik életükkel választ próbálnak adni olyan egzisztenciális kérdésekre, amelyek részint kívülről érkeznek, részint a keresztény ember saját maga számára is választ kell megfogalmazzon rájuk. Majd a püspök hozzáteszi: „A keresztény ember számára még inkább sürgető feladat, hogy a helyes válaszokat keresse, és a helyes válaszokat megtalálja, megfogalmazza saját maga és a környezete számára.”

Böcskei László püspök a videóban arra hív és bátorít mindenkit, hogy kövesse a podcastet, ahol hétről hétre a potenciálisan felmerülő válaszok lehetőségeiből ismerhetünk meg néhányat, „bizonyára töltekezhetünk is ezekből, és ezek talán segítségünkre lehetnek abban, hogy a helyes választ és magatartást tudjuk megtalálni és tanúsítani az élet valóságaival szemben”.

MEGOSZTÁS