Újra lesz Ez az a nap! amerikai, brit és magyar fellépőkkel

0
875
Fotók: ezazanap.hu

Július 23-án az Ez az a nap! című rendezvényre a Puskás Arénába várják a kortárs keresztény könnyűzene világsztárjait, a műfaj hazai képviselőit és a keresztény zene kedvelőit. Az esemény kiemelt vendége lesz a Bethel Music és Michael W. Smith az Egyesült Államokból, valamint a Planetshakers Ausztráliából, emellett színpadra lép többek között Pintér Béla, Caramel és Mező Misi.

Két éve várat magára, hogy a világ minden szegletéből érkező keresztény zenekedvelők tízezrei együtt, élőben ünnepeljék az Ez az a nap! 20. évfordulóját. Az MTI-nek eljuttatott közleményben László Viktor, a mozgalom alapítója felidézte: a rendezvénysorozatot 2000-ben azzal a céllal hívták életre, hogy évről-évre legyen alkalom, ahol egy nagyszabású, felekezetközi rendezvényen lehetnek együtt keresztények és Istent keresők. A 2000-es években különböző szabadtéri helyeken rendezett esemény egyre több érdeklődőt vonzott, majd 2010-ben költözött a Budapest Sportarénába. 2020-ban már az akkor átadott Puskás Arénába tervezték a 20. jubileumot, a járvány azonban közbeszól, így csupán egy online ünnepséget rendeztek. Az érdeklődés azonban így is hatalmas volt: a programba több százezren kapcsolódtak be elsősorban Magyarországról és a Kárpát-medencéből, de sokan követték az élő közvetítést a világ távolabbi pontjairól is.

Az idei, július 23-i koncerten színpadra lép az Egyesült Királyságból Martin Smith, Tim Hughes, Graham Kendrick, Noel Richards, a London Community Gospel Choir és Noel Robinson is. Az eseményen jelen lesz Pintér Béla, Caramel, Mező Misi mellett, Csiszér László, Prazsák László, Oláh Gergő, Gável András és Gellért, a Dics-Suli Band, a PZM, a Keresztkérdés, Hanna, Dobner Illés, a Golgota Dicsőítés, a Crux, az Új Forrás, a Hidden Kingdom és a Hermons – áll a közleményben, amely szerint a koncertek mellett számos üzenet, bátorítás és tanúságtétel hangzik el, és különböző felekezetekből érkező lelkészek és egyházi vezetők közösen imádkoznak a nemzetért. Kiemelték, hogy a rendezvényre ingyenes buszok és különvonatok indulnak az egész országból, a nehéz helyzetben lévő kárpátaljaiak számára díjmentes belépést biztosítanak a szervezők. A nap végén minden résztvevő egy különleges, díszkötetes Szentírást, az úgynevezett Jézus-Bibliát kapja ajándékba.

A szervezők tájékoztatása szerint az elmúlt években megvásárolt jegyek ugyanazokkal a feltételekkel, ugyanazokra a helyekre érvényesek július 23-án. A rendezvényről további információk IDE kattintva találhatóak. A közleményben kitértek arra is, hogy már megjelent az idei rendezvény hivatalos dala is, amelyet Molnár Ferenc Caramel szerzett és a stadionban fellépő énekesekkel együtt ad elő. Ezt IDE kattintva lehet meghallgatni.