Igent mondok – Online női lelkigyakorlat a Jézus Szíve Társasága szervezésében

1
1743

Harmincnapos online női lelkigyakorlat szervez a Jézus Szíve Társasága májusban. A téma: Mária életének szemlélésével igent mondok arra az életre, amit Istentől kaptam. Alább felhívásukat olvashatják.

2021-ben indult útjára az Igent mondok-lelkigyakorlat, amit akkor több mint 6300 nő követett. Több százan kérték, hogy ismételjük meg a lelkigyakorlatot, folytassuk a tavaly elkezdett lelki munkát.

A lelkigyakorlat előkészítése idén kis női csoportunk (Balla Erika SJC, Tyukodi Beáta SJC, Jacsó Annamária, Szebedy Bolda) együttműködése által valósul meg. Hozzánk kapcsolódik egy támogatói kör, akik imával, gondolatokkal, konkrét feladatok elvégzésével segítenek nekünk. Velük együtt hívunk téged május hónapban egy imádsággal teli, női létünkben megerősítő útra! 

A lelkigyakorlatról

Mária élete szimbolikus női történet, és mégis mindenki saját történetére ismerhet benne. Az Istentől kapott élet elfogadásának és befogadásának története. Igenjével azt üzeni: „legyen” – történjen az élet. Úgy, ahogy azt Isten vágyik nekem ajándékozni. Arra biztat, hogy én is ajánljam fel saját igenemet Istennek.

Az életet nem tudom kierőszakolni. Csak tisztelettel befogadni tudom és engedhetem annak növekedését önmagamban, általam. Minél inkább igent mondok saját életemre mint ajándékra, annál inkább tudok életadóvá válni: gondoskodni szeretteimről, előmozdítani mások lelki-, szellemi- és spirituális fejlődését, növekedését. 

Ebben a lelkigyakorlatban arra hívunk, hogy engedd:

  • az ima által az Istennel való kapcsolatod megelevenedését,
  • a közösség megtartó, hordozó erejét – zarándoktársakkal legyél úton,
  • hogy a gyakorlatok által az imádságok felismerései és kegyelmi ajándékai megjelenhessenek a hétköznapjaidban. 

Feliratkozás a napi lelkigyakorlatos anyagra a http://www.tahisziv.hu/igent-mondok-feliratkozas weboldalon lehetséges.

Ha a lelkigyakorlattal kapcsolatban bármilyen kérdésed merülne fel, vedd fel velünk a kapcsolatot az igen@sjc.hu e-mail címen!  Kövess minket YouTube-on (https://www.youtube.com/c/Igentmondok) és Facebook-on (https://www.facebook.com/igentmondok). 

Várakozással: 

Balla Erika SJC, Tyukodi Beáta SJC, Jacsó Annamária, Szebedy Bolda

1 HOZZÁSZÓLÁS