Tíz szent az anyává válás útján: a Keresztény Szó januári száma

0
1633

A 2021 januári lapszámban, amely az előzőnél reméhetőleg derűsebb évet nyit, igyekeztünk a könnyedebb, de a keresztény élet mindennapjaihoz köthető tartalmakat a teológiai ismeretszerzést segítő tanulmányokkal ötvözni.

Mivel Ferenc pápa Szent József- és egyben családévet hirdetett, lapszámunkban egy képes összeállítás kapott helyet, amelyben olyan szentekről olvashatnak, nőkről és férfiakról, akikhez segítségért lehet fordulni, akiknek közbenjárását lehet kérni a gyermekvárás hosszú hónapjaiban. Sok ismert és kevésbé ismert pártfogója van a várandós vagy a szülő nőknek, a  világra születendő gyermekeknek, akik könnyebbé és nyugodtabbá tehetik az anyává/szülővé válás útját. Olvasóink hozzájuk fordulhatnak akár a gyermekáldás elősegítése gondjával, akár a megszületett gyermekkel teljessé váló család új életstílusa kialakításának olykori nehézségei közepette.

Januárban is folytatjuk a kereszt- és bérmanevekről, az ezekkel összefonódó életutakról szóló vallomásokat tartalmazó sorozatunkat Nevek és sorsok címen: ezúttal különlegesebb, magyar nevek viselői szólalnak meg; vallanak arról, hogyan és miben határozta meg életüket, pályájukat, hivatásukat a szüleik által nekik kiválasztott név. Emellett néhány, a hit által ihletett vers is olvasható a vallomást tevők egyikének tollából.

Végül, de nem utolsó sorban a tanulmányok közt a tanítványok Krisztus-követéséről és életstílusáról, a Miatyánk imádságról, illetve a vihar lecsendesítéséről olvashatnak.