2021. január 28., csütörtök

0
443

EVANGÉLIUM

Egy alkalommal Jézus így beszélt hallgatóihoz: „Vajon azért gyújtanak-e lámpát, hogy a véka alá vagy az ágy alá rejtsék? Nem azért-e, hogy a lámpatartóra tegyék? Semmi sincs elrejtve, hacsak nem azért, hogy nyilvánosságra jusson; és semmi sem történik titokban, hacsak nem azért, hogy napfényre kerüljön. Akinek füle van a hallásra, hallja meg!”
Majd így folytatta: „Figyeljetek arra, amit hallotok! Amilyen mértékkel mértek, olyan mértékkel mérnek majd nektek is. Sőt ráadást is adnak hozzá. Mert akinek van, még kap; akinek pedig nincs, attól még azt is elveszik, amije van.”
(Mk 4,21-25)

Aki kész befogadni Isten ajándékait, abban megsokszorozódnak ezen adományok. Aki megáll vagy visszafordul ezen az úton, könnyen elveszíti mindenét, amije volt. Aki nem gyűjt velem, az szétszór – mondja Jézus más helyen.
Egy „instant-kereszténységre” sok vevő lenne, amelynek lényege: kis erőfeszítéssel eljutni gyorsan a várt eredményre. Erre azonban aligha van esély. Ezért nem szabad feladni a küzdelmet önmagunkkal, gyarlóságainkkal szemben és arra kell figyelnünk, hogy Isten ajándékait befogadjuk és kamatoztassuk.

Szőcs Csaba plébános, Szászfenes

MEGOSZTÁS