7+1 kérdés: a Piklor házaspár válaszol

0
1825

Tartsunk lépést az élettel! Tartsuk egymásban a lelket! Tartsuk a kapcsolatot! Az Arad megyei Kürtösön élő Piklor Melindát és Lászlót, a Schönstatti Családmozgalom tagjait, a Temesvári Egyházmegyei Családpasztorációs Központ önkénteseit Serbán Mária kérdezte.

1. Mi jót hozott az életetekbe a vesztegzár?

Mikor még nem voltunk elzárva, naponta hívtuk többször egymást telefonon. Most csak átszólunk egymásnak, amikor kedvünk tartja. Na és a gyerekek is örülnek, hogy „kéznél” vagyunk.

2. Mi egy mostani hétköznapotok legkiemelkedőbb eseménye?

Melinda: Nekem az, hogy mindennap együtt ebédel a család apraja-nagyja. Szinte minden egyes napon, ha nem is vasárnapi ebéd, de vasárnapi hangulat van.

Laci: Nekem minden kiemelkedő: a gyerekek csilingelő hangja, amikor egymást vagy minket hívnak, vagy, hogy összetalálkozunk a párommal a folyosón és egy gyors csókot váltunk, legjobb az volt, mikor tető alá hoztuk az új teraszt és az egész család részt vett a „hejrup”-ban.

3. Mit sajnáltok, hogy nem tettetek meg a járvány „kitörése” előtt?

Az idén, a 20 éves házassági évfordulónkat Rómába szerettük volna megünnepelni. A vesztegzár előtt lefoglaltunk augusztusra egy szobát egy Róma melletti tengerparti kisvárosba… No comment 🙁

4. Mi a legutóbbi hála-morzsátok?

Volt időnk pár félretett itthoni projektet megvalósítani és azért külön köszönet a gondviselésnek, hogy a többi családdal gyakrabban és rendszeresebben találkozunk, virtuálisan.

5. Mitől féltek, amikor féltek?

 Túl vagyunk egy pár anyagi és lelki válságon, de megtanultuk, hogyha Istenre bízzuk félelmeinket és aggodalmainkat, nincs is igazából mitől félnünk. Tanulhatnánk a juhoktól, mert ők csak a saját pásztoruk hangjára figyelnek, az idegenekétől pedig félnek. Inkább attól féljünk, hogy nem hallgatunk a mi pásztorainkra…

6. Mi volt az idei húsvét legszebb pillanata számotokra?

A rohanásmentes készülődés, a tojásfestés a gyerekekkel együtt, a közös imádság a családban, és ahogy a gyerekek izgatottan keresték a piros tojásokat a kerti fűben.

7. Mit vártok, mit szeretnétek a járvány megszűnése után magatoktól, a környezetetektől, a világtól?

Ami jót tanultunk és tettünk a járvány alatt, azt ugyanolyan intenzitással tartsuk meg: a kapcsolattartást, a törődést, a felelősségteljes hozzáállást.

+1. Mit kérdeznétek most a feltámadt Jézustól, ha találkoznátok vele?

Melinda: Uram, te sokszor étkeztél a tanítványokkal, sose mondtad és nem is írták le, mi a kedvenc ételed.

Laci: Te ismersz engem Uram, megvizsgáltál engem sokszor. Tudod, hányt pénzt érek, és mégsem fordítasz soha hátat nekem. Honnan van ennyi szereteted és türelmed? A titkos receptre volnék kíváncsi!

MEGOSZTÁS