7+1 kérdés: Buzogány Emese válaszol

0
1309

Tartsunk lépést az élettel! Tartsuk egymásban a lelket! Tartsuk a kapcsolatot! Kórházlelkész, négy gyerek anyukája, legnagyobb gyereke s egyben egyetlen lánya által nagymama, a lányáék jelenleg Angliában tartózkodnak, munka, illetve tanulmányok végzése miatt… Buzogány Emesét kérdezzük.

1. Mi jót hozott az életébe a vesztegzár?

Körülbelül egy hónapja a szovátai erdőközeli házunkban „nyaralunk”.  Kiváltság ezekben a hetekben ilyen szép helyen tartózkodni három fiunkkal és a férjemmel. A helyzetünkből adódóan egyáltalán nem érzem a bezártságot, a mozgáskorlátozást. Szabadon tudunk minden nap sétálni a környéken. Férjem szavai szerint még egyetlen tavasszal sem töltöttünk ennyi időt itt…

2. Mi volt az idei húsvét legkiemelkedőbb momentuma?

A közbenjáró imádságokat mindig értékeltem és gyakoroltam. Reggel, és este bizonyos időpontokban, illetve napközben többször a kegyelem trónusa elé viszek különböző embereket. Különleges jelentősége és fontossága van ezekben a napokban az imacsendnek. Olykor a szabad ég alatt teszem ezt, élmény így gyakorolni.

3. Mit sajnál, hogy nem tett meg a járvány „kitörése” előtt?

Új szemüveget akartam rendelni, de elhalasztottam, most jólesne a tisztább látás.

4. Mi a legutóbbi hála-morzsája?

Mi pedig nem e világnak lelkét vettük, hanem az Istenből való Lelket, hogy megismerjük azokat, amiket Isten ajándékozott nekünk (1Kor 2,12.). Az  Útjelző egyik mai igéje újból eszembe juttatta: milyen mérhetetlen gazdag ajándékot készített és nyújtott át nekünk a Fennvaló. Hálás vagyok mindenért, a halálon túlmutató életért mindenek fölött.

5. Mitől fél, amikor fél?

Pillanatnyilag nem félek. Sok beteg emberrel találkoztam, nem nevezném félelemnek, hanem bizonyos rossz érzésnek azt, amikor a szenvedéssel találkozom. Nyugtalanságot okoz, amikor szenvedő embereket látok, a koronavírussal fertőzött emberek szenvedése is megindít.

6. Mi a legnagyobb öröm, ami az eltelt 24 órában érte?

Az unokánk, aki másfél éves, bearanyozza a napjainkat. Amikor láthatjuk a képernyőn, számba vesszük „viselt dolgait”, öröm tölti be a szívünket. Továbbá élvezzük a napsütést és a madarak csivitelését.

7. Mit vár, mit szeretne a járvány megszűnése után önmagától, a környezetétől, a világtól?

Szeretném, ha megmaradna a szolidaritás, a felebarát folyamatos támogatása. Továbbá azt is értékelném, ha jobban vigyáznánk a környezetre, a teremtett világra.

+1. Mit kérdezne most a Feltámadottól, ha megjelenne ön előtt?

Első látásra valószínűleg elnémulnék… A sokkhatás után, ha egyáltalán meg tudnék szólalni, talán azt kérdezném, hogyan lehet ennyire szeretni?!

MEGOSZTÁS