7+1 kérdés: Modi Blanka válaszol

0
1418

Tartsunk lépést az élettel! Tartsuk egymásban a lelket! Tartsuk a kapcsolatot! Ma Modi Blanka nagyváradi vincés nővérhez „látogatunk”, pontosabban látogat meg ő minket gondolataival.

1. Mi jót hozott az életedbe a vesztegzár?

Nyugalmat, békét, lehetőséget jót tenni. Nem sietek.

2. Mi egy mostani hétköznapod legkiemelkedőbb eseménye?

Nehéz megmondani, mi a legkiemelkedőbb eseménye a napnak. Sok mindenben kedvem lelem. Az ima, szentáldozás, amikor elmegyek valakinek ebédet vinni, bevásárolni, egy-egy telefonbeszélgetés…

3. Mit sajnálsz, hogy nem tettél meg a járvány „kitörése” előtt?

Nem sajnálok semmit. Nem érzem azt, hogy elszalasztottam valamit. Úgy gondolom, ami igazán lényeges, azt most is meg lehet tenni.

4. Mi a legutóbbi hála-morzsád?

Hálás vagyok a tavaszért a kertünkben. S a plébániai hittanóráért a képernyő előtt, ezért a „találkozásért”.

5. Mitől félsz, amikor félsz?

A csalódástól. Elvárások miatt sokszor voltam már szomorú. Még tanulom, hogy reménnyel és szabadsággal tekintsek emberekre, helyzetekre.

6. Mi volt az idei húsvét legszebb pillanata számodra?

A húsvéti láng, amit kaptam. Őrizni akartam a fényt, hogy megoszthassam. Még soha nem tűnt számomra ilyen értékesnek ez a kicsi gyertyaláng.

7. Mit vársz, mit szeretnél a járvány megszűnése után magadtól, a környezetedtől, a világtól?

Nem szeretném túlbonyolítani a dolgokat ezután, ezt a békés hozzáállást a dolgokhoz, amit most élek szívesen megőrizném magamnak. A környezetemtől, a világtól talán azt várom, hogy jobban értékeljük az egymásnak ajándékba adott időt, örüljünk a találkozásoknak. S ne felejtsünk el jót tenni, ott ahol lehet.

+1. Mit kérdeznél most a feltámadt Jézustól, ha találkoznál vele?

Sok kérdésem van, amit fel szeretnék tenni neki, ami néha kavarog bennem. Egyik-másik kérdés lázadó, kérdőre vonó, kíváncsiskodó… Ezért inkább leülnék mellé, átkarolnám, s csak úgy ülnék mellette. S talán ebben a csendes jelenlétben már nem is lennének fontosak a kérdéseim, a válaszok. Csak Ő.

MEGOSZTÁS