Fényt vinni a sötétbe

0
1059

A margittai plébánia családosai és hittanosai a család évében adventre hangoló tevékenységet szerveztek november 20-án, szombaton az ifjúsági házban, adta hírül Tóth Attila Levente plébános a varad.org váradi egyházmegyei hírportálon. A közös, családi koszorúkészítés mellett a cél az volt, hogy advent első vasárnapjáig időseknek, gyászolóknak is adventi koszorút juttassanak, ezzel enyhítve a magányt, a gyászt, a lelki sötétséget.

A program fő célja az volt, hogy minden család – apa, anya és gyerekek – együtt készítse el a saját adventi koszorúját. Hasonló tevékenység a korábbi években is volt, elsősorban az ifjúsági csoporttal. Az idei tematikus további indíttatást adott arra, hogy most a tevékenységre a hittanos gyerekek szüleit is meghívják erre a kis időre. A saját használatra készített koszorúk mellett minden család az elsőpéntekes betegeknek is készített néhány koszorút, valamint azoknak a családoknak, akik az idén elveszítették egy családtagjukat.

Az elkészített és megáldott adventi koszorúkat a hét folyamán a fiatalok házhoz szállítják, hogy a hétköznapok szürkeségébe, a gyász sötétségébe egy kis fényt vihessenek. A résztvevők örömmel és megajándékozottan távoztak. A tevékenység magyar állam támogatásával valósult meg.

MEGOSZTÁS