Bibliamaratont tartottak Marosszentgyörgyön

0
1622
Fotók: Molnár Izabella

Négy éve minden szeptemberben megszervezik Marosszentgyörgyön a bibliaolvasó maratont, a Szentírás vasárnapja előtti pénteken. Ezen a napon kora reggeltől az esti szentmiséig folyamatosan hallható Isten igéje a marosszentgyörgyi templomban.

A nap célja, hogy minél több hívő keresztény olvassa, megismerje, megszeresse a Szentírást, és törekedjen annak a fényében élni életét. A hívek a bibliaolvasó maratont megelőző hetekben előzetesen bejelentkeztek Baricz Lajos plébánosnál és munkatársainál, majd negyedóránként reggel fél 8-tól este háromnegyed 7-ig egymást váltva végezték a szolgálatot.

Fogarasi Gizella, a nap főszervezője nagy örömmel és lelkesedéssel vállalja évről évre a szervezéssel járó nehézségeket. „Én Isten szolgálatának élem meg. Ezért szívesen, szeretettel végzem ezt a munkát,  még ha kisebb-nagyobb áldozattal vagy néha lemondással is jár ez a szolgálat. Hiszem, hogy Istennek terve van ezzel a nappal is, mint minden egyes nappal, ami az Ő dicsőségére van. Hiszem, hogy munkálkodik azok szívében, akik eljöttek akár olvasni a Szentírást, akár meghallgatni, akár csak egy kis időre Isten jelenlétében és az Igében elmerülni.

Úgy fogalmazott: az, hogy Isten igéje hangzik egész nap a templomban, kézzelfogható jele annak, hogy Isten szól hozzánk a Szentíráson keresztül, üzenete van mindannyiunk számára, amelyet nyitott szívvel kell befogadnunk.

A nap megszervezésében a marosszentgyörgyi közösséget a Katolikus Magyar Bibliatársulat (KMB) is támogatta.

Molnár Izabella