Az első táborom

0
78
Fotók: Gyulafehérvári Caritas

A Hargita megyei Szelterszfürdőn tartotta meg Az én első táborom nevű programot a Gyulafehérvári Caritas, amelyen a székelyudvarhelyi Budvár utcai nappali gyermekközpont csemetéi vettek részt. A szeptember 10–12. között tartott tábor helyszíne a székelyszelterszi Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Központja volt, amely korábban is fogadta már a táborozókat.

A tábor célja az egészséges életmód fontosságának népszerűsítése és beépítése volt a gyerekek mindennapi életébe, valamint a tevékenységek révén a szociális készségek fejlesztése és megerősítése, ezáltal az alkalmazkodóképesség, a csapatmunka, az együttműködés és az érzelmi kifejezőkészség javítása. A táborban azok a gyerekek vettek részt, akik az év folyamán rendszeresen részt vettek a központ délutáni tevékenységein. Ezeknek a táboroknak lassan hagyománya kezd lenni a központban, és nem véletlen viseli azt a nevet, hogy Az én első táborom, hiszen szinte minden évben részt vesz rajta egy vagy több olyan gyerek is, akiknek ez az első táboruk, és mindig nagy élmény számukra. Az idei táborban a sportok, a testmozgás, valamint ezek jótékony hatása kapott nagyobb hangsúlyt.

Több típusú sporttal ismerkedhettetek meg a gyerekek egy-egy bemutató keretein belül, amelyeket ki is próbálhattak. A tábor teljes programja az adott tematika szellemében íródott, így minden játékba is be volt csempészve a sport, a testmozgás. A tábor egy kiértékelővel zárult, amely során a gyerekek megoszthatták az élményeiket, és megköszönhették egymásnak azokat a figyelmes gesztusokat, amelyeket egymásért tettek.

Bodó Csilla központvezető
Forrás: Gyulafehérvári Caritas