A betegek világnapja megünneplésére készülnek a szatmári egyházmegyében

0
278
Fotó: szatmári egyházmegye/archív

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye remény évéhez kapcsolódó programjai keretében február 11-én, vasárnap este hat órától közös ünneplésre hívják a betegeket, hozzátartozóikat, orvosokat, ápolókat, a mentőszolgálat dolgozóit, a betegek szolgálatában dolgozó munkatársakat, az önkéntes beteglátogatókat, és mindazokat, akik szeretnének együtt ünnepelni. Azoknak a betegeknek, akiknek nehézséget jelent eljutni a székesegyházba, ingyenes szállítási lehetőséget biztosítanak.

A székesegyházban este fél hattól gyónási lehetőség lesz, majd hat órától püspöki szentmise. A résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett. Azok a betegek, akiknek nehézséget jelent eljutni a szentmisére és szeretnék igénybe venni az ingyenes szállítási lehetőséget, február 8-ig jelentkezhetnek Gáspár Annamária kórházpasztorációs referensnél a 0743 097 701-es telefonszámon, munkanapokon 8 és 16 óra között.

Ugyanezen a napon Szaniszlón délelőtt 11.30 órától búcsút tartanak, amelyet Egeli Ferenc mezőteremi plébános celebrál. Szeretettel várnak mindenkit!

Február 11-én, a Boldogságos Szűz Mária Lourdes-i jelenése napján ünnepeljük a betegek világnapját, amelyet II. János Pál pápa rendelt el 1992-ben.

Forrás: a szatmári egyházmegye honlapja