Rendhagyó ajándékot kapott a magyar ferences rendtartomány a Szervátiusz Alapítványtól

0
512

A Szervátiusz Alapítvány létrejöttének 20., valamint Szervátiusz Jenő szobrászművész születésének 120. évfordulója alkalmából szeptember 15-én ünnepi rendezvényt tartott a magyar parlament vadásztermében, melyre a magyar ferences rendtartomány is meghívást kapott.

Az ünnepi eseményen adták át a Szervátiusz Jenő-díjat, melyet Árkossy István festő-grafikusművész és Bánky Zsuzsa gyöngyékszerkészítő mester vehetett át.

A Szervátiusz Alapítvány ösztöndíját Dregics Dániel, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezési Egyetem szobrásznak készülő hallgatója kapta.

Az alapítvány egy értékes ajándékot, Szervátiusz Tibor Színes Madonnáját adományozta a ferences rendtartománynak.

Mint azt Berhidai Piusz OFM tartományfőnök köszönőbeszédében elmondta: éppen a szobor egyszerűségének köszönhetően lett ez számukra igazán különleges és rendhagyó ajándék. A szobor azzal, hogy Máriát és a kis Jézust ennyire emberközelien ábrázolja, emlékezteti őket hivatásuk lényegi elemeire: a máriás lelkiségre és az egyszerűségre.

Az alkotást a szécsényi kolostor kiállítóterében helyezik el, ahol a történelmi emlékhelyet látogatók számára szabadon megtekinthető.

Forrás és fotó: Ferences Média  / Magyar Kurír