Hagyományteremtő megemlékezés a máltaisoknál

0
453

Szívének kedves eseménnyel emlékeztek a szatmári máltaisok Nevezi László alapítótagra halálának második évfordulóján — 2023 darab töltött káposztát készítettek és osztottak szét a rászorulóknak. A rendhagyó főhajtásból hagyományt szeretnének teremteni és minden évben ugyanígy megszervezni adta hírül a Szatmári Friss Újság.

A Máltai Szeretetszolgálat szatmári csapata rendkívül megható és emlékezetes eseményt szervezett, hogy méltóképpen emlékezzenek meg a szeretett alapítótagról, Nevezi Lászlóról (közkedvelt nevén Frédi bácsi), aki ma két éve távozott el az élők sorából. Az emlékprogram szervezésében nagy feladatot vállaltak testvérei, akik fedezték a szociális tevékenység költségeit.

Az esemény különlegességét az adta, hogy egy olyan tevékenységgel emlékeztek meg róla, amely számára mindig is különleges volt: a töltöttkáposzta-főzés és -osztás. A konkrét tevékenység előtt a önkéntesek Nevezi László sírjánál közösen gyújtottak gyertyát és imádkoztak szeretett halottuk lelki üdvéért. 

Aki ismerte őt, az tudta, hogy Nevezi László élete során nagyon fontosnak tartotta a szociális tevékenységeket és a rászorulók segítését. A Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti kirendeltségének egyik alapítótagja és a Szatmár Megyei Caritas Szervezet munkatársa fáradhatatlanul dolgozott a rászorulókért, és ez megmutatkozott mind a hideg téli éjszakákban, mind a forró nyári napokon, amikor vizet osztott a hatalmas hőségben. 

Az emlékprogram során összesen 2035 darab töltött káposztát készítettek el, amelyet hátrányos helyzetű családoknak és időseknek osztottak szét a régióban. Az önkéntesek lelkesedése és odaadása nem ismert határokat, és büszkén vállalták, hogy folytassák azt a hagyományt, amelyet Nevezi László alapított és életében lelkiismeretesen továbbvitt.

A rendhagyó főhajtásból hagyományt szeretnének teremteni  és minden évben ugyanígy megszervezni.

Kép és szöveg: Szatmári Friss Újság