Nyári tábor a papság iránt érdeklődő fiatalok számára

0
1594

Első alkalommal szervezték meg a preszemináriumi tábort július 4-6. között a háromszéki Kommandón. A hivatásmegerősítő és -tisztázó táborban 25 fiú vett részt, akik Székelyudvarhely, Csíkszereda és Marosvásárhely városokból, illetve környékéről, valamint Háromszékről, a Gyimesekből és a gyulafehérvári kisszemináriumból érkeztek a háromnapos táborba.

A tábor kiemelt célja volt, hogy az érdeklődő fiataloknak érdemben segítséget nyújtson a fiatalkori hivatáskeresésben. A résztvevő fiúk jó hangulatban és gazdagodó lélekkel eltöltött napjait napi szentmise, bibliodrámás tevékenységek (bibliai hivatástörténetek előadása), kontemplatív esti elmélkedés, hivatástörténet-megosztások, népdalénekléssel egybekötött közös tábortűz, gasztronómiai kiselőadás, reggeli tornák és szabadtéri túrák tették színessé.

A táborozás első napján jelen volt Kovács Gergely érsek is, aki szervesen kivette részét a vacsora elkészítésében is. Az est folyamán alkalom nyílt a fiúk számára a főpásztorral folytatott kötetlen beszélgetésre, amely során a táborozó fiatalok a főpásztornak kérdéseket fogalmazhattak meg a papi hivatás felismeréséről és a papi életformáról is.

A táborozó fiatalokon kívül hét, a preszemináriumi programban aktívan részt vevő pap is jelen volt, András István szemináriumi rektor, Diósi Dávid dékán-vicerektor, Kiss Endre spirituális, Simó Gáspár, a csíkszeredai Segítő Mária Gimnázium spirituálisa, Kovács József, a gyulafehérvári kisszeminárium spirituálisa, Simon Imre kézdivásárhelyi iskolalelkész, kinevezett főegyházmegyei ifjúsági főlelkész, valamint Tuzson Attila marosvásárhelyi iskolalelkész. A táborozás ideje alatt a gyulafehérvári szeminárium növendékei közül jelen volt három diakónus is, Czirják Ottó, Hosszu Norbert-Lajos és Kajtár Zsolt-László.

Forrás és fotó: SIS

MEGOSZTÁS