Húsvétra készülődnek

0
518

A Máltai Szeretetszolgálat Erdélyben, a Bánságban, Partiumban intenzíven dolgozik, jelen van a szegények, peremre szorultak életében. Mint keresztény értékrendre építő segélyszervezet, a katolikus élet körforgásában is részt vesz, nagyböjti, ünnepet előkészítő tevékenységeket szervez, önkénteseinek is lelki táplálékot igyekszik nyújtani. Péntekenként négy csoportban, életkor szerint szerveznek programokat a legkisebb önkénteseknek a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti csoportjában. A marosvásárhelyiek sorban tartják az elsősegély bemutatókat, Parajd után most a Gyimesekben jártak, iskolásoknak magyarázták és mutatták meg az alapfogásokat.

Fontosnak tartják a szatmári Máltai Szeretetszolgálatnál a gyermekeknek megtanítani az ünnepek valódi jelentését. Ez állt a március 17-iki, pénteki találkozó közzéppontjában. Amikor arról szólt a foglalkozás, hogy a húsvét nem a nyuszikról és locsolkodásról szól, hanem ez a kereszténység legnagyobb ünnepe, amikor Krisztus feltámadására emlékezünk. (Forrás: Máltai Szeretetszolgálat, Szatmárnémeti)

A Gyimesben, a Dani Gergely Általános Iskolában jártak a marosvásárhelyi máltások március 11-én, 376 kilométer utat jártak be, hogy 200 diákkal és pedagógussal 12 órát töltsenek együtt, négy önkéntes segítségével két elsősegély bemutatót tartottak. Az élet tiszteletét, óvását, veszélyhelyzetben az embertársnak nyújtandó gyors és hatékony segítség módjait mutatták meg. (Forrás: Máltai Szeretetszolgálat, Marosvásárhely)

Kolozsváron hivatalosan a szolgálat önkéntesei lettek hárman, hölgyek, akik éppen nőnapi ajándék csomagolással bizonyíthatták rátermettségüket. Ionescu Sarah Rita, Török Bea és Kádár Kamilla a nagyböjti időszakban lett a Máltás csapat tagja. Nincs is szebb nagyböjti jó feltétel, húsvéti lelkületre hangolódás, mint a rászorulók szolgálatában elköteleződni! (Forrás: Máltai Szeretetszolgálat, Kolozsvár)