Csoportvezetők találkoztak Temesváron

0
613
Csoportvezetők találkozója. Fotók: a temesvári egyházmegye honlapja

A nemrég lezárult felnőttképző kurzust elvégző, és csoportvezetői megbízást kapott hívek vettek részt február 25-én, szombaton a temesvár-józsefvárosi plébánia hittantermében megtartott találkozón, hogy megbeszéljék a szolgálat javításának módjait azokban a közösségekben, ahol tevékenykednek.

A mintegy húsz személy részvételével megvalósult találkozó programja 14:15 órakor kezdődött Pál József Csaba megyés püspök és Szilvágyi Zsolt püspöki helynök üdvözletével, majd minden résztvevő beszámolt a saját plébániáján az elmúlt hónapokban végzett szolgálatának tapasztalatairól. Egyúttal néhány kívánságot is megfogalmaztak a jövőbeli személyes szolgálatra vonatkozóan.

Ezt követően a főpásztor tartott elmélkedést, amely kifejezetten a kiscsoportok vezetőinek szólt. „Nagyon örvendek, hogy itt lehetek. Az első kérdés, amit a csoportvezetőknek fel kell tenniük önmaguknak, a következő: Hogyan élek? Úgy éljek, hogy mások is megtapasztalhassák a szeretetemet. Ez az első feltétel. A második az, hogy Isten a szeretetben működik. Ha megteremtettük a szeretetkapcsolatot, akkor megteremtettük a teret, hogy Isten cselekedhessen” – fogalmazott a megyés püspök. „Örvendenék, ha minden plébánia csoportokból tevődne össze, ha a közösségek közössége lenne, és az egyházmegye a közösségek nagy közössége lenne, amelyek a plébániákon működnek, és ehhez csoportvezetőkre van szükség” – tette hozzá a főpásztor.

A találkozó bibliakörrel folytatódott, amely lehetőséget adott az Isten igéjéről való elmélkedésre és az igével kapcsolatos saját tapasztalatok megosztására, majd a temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban celebrált szentmisével és a nap kiértékelésével zárult.

Forrás: Thabitta Kozilek / A temesvári püspökség sajtóirodája