A hit szolgálatában

0
521

A hitről való tanúságtételben bizonyított érdemek elismeréseként a Hit Szolgálatában ezüst érdemérmet és a hozzá tartozó kitűzőt idén Fleisz Judit nyugalmazott történelemtanárnak, az Ady Endre Líceum korábbi aligazgatójának, a várad-velencei római katolikus egyházi közösség meghatározó személyiségének adta át Böcskei László, Nagyvárad római katolikus megyés püspöke a fennállásának 300 éves évfordulóját ünneplő Szent László-templomban.

Böcskei László 2012-ben alapította a Hit Szolgálatában érdemérmet boldog Bogdánffy Szilárd Erdély első boldoggá avatott püspökének emlékére, hogy közbenjárását kérve előtérbe tudjanak helyezni olyan személyeket, akik méltóak arra, hogy elismerjék érdemeiket és kövessék azt, amit tesznek a mindennapi hit vállalásért, szolgálatáért.

Február 13-án a főesperesekből és aulistákból álló bizottság úgy döntött, hogy az esperesek részéről beérkezett javaslatok közül a várad-velencei plébániához tartozó és nőszövetségi elnök, Fleisz Judit tanárnő, az Ady Endre Elméleti Líceum volt aligazgatója vegye át ebben az évben ezt a kitüntetést.

A kitüntetést Böcskei László megyés püspök adta át Boldog Bogdánffy Szilárd születésének ünnepén, február 21-én a délután 6 órai szentmise végén.

A fennállásának 300. évfordulóját ünneplő nagyvárad-újvárosi Szent László-templomban február 19-21. között triduumot tartottak, amelynek főcelebránsa és szónoka dr. Kiss Endre, a Gyulafehérvári Papnevelő Intézet spirituálisa volt. A zenei szolgálatot a Kribus Mónika kántor-karnagy által felkészített Halmos László Kórus látta el.

A nagyváradi Fleisz Judit vallásos családban született, elődei a tisztességre, becsületre, elhivatottságra nevelték, mely erényeit mind a mai napig kamatoztatja a nagyvárad-velencei plébánián.

Fotó: Ciucur-Losonczi Antonius

Forrás: nagyváradi egyházmegye